avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Reclamatie contra unui avocat
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Reclamatie contra unui avocat

Pe data de 28 Septembrie2010,am vorbit cu un avocat cu privire la un caz de succesiune si mi-a spus sa vin pe 30 Septembrie 2010,la biroul sau si am intrebat cit ma costa,mi-a spus veniti la mine la birou si discutam .Pe 30 Sept.2010 am vorbit din nou cu el pt.a-mi spune adresa unde se afla biroul si am intrrebat din nou cit ma costa.Mi s-a spus veniti la mine la office si discutam.
Deci nu mi-a spus absolut nimic despre prima consultatie care peste tot in lume este gratuita.
Am fost la birou ,a vrut sa-mi vada actele si si-a facut copii ,dupa care a insistat sa semnez un contract care l-am refuzat.Mi-a spus ca este un birou transparent si ca o parte din bani ii vrea pe loc ,iar 7% la sfirsitul procesului.In timp ce eram in birou au sunat doi prieteni si a stat de vorba cam jumatate de ora in timp ce eu asteptam sa discut problema mea pt.care am fost chemata(invitata)in biroul lui.
Nu mi se pare normal in timp ce ai un client sa vorbesti atit de mult cu altii la telefon.Si pentru astfel de consultatie care a fost de risul lumii ,plus ca nu avea nicaieri afisate taxe de consultanta sau alte fees,dinsul vrea acum bani?
Am plecat ,actele duplicat au ramas la el ,iar acum i le-am cerut inapoi si vrea 100lei pt.trimitere oriunde in tara si 350lei in afara tarii si 200 lei pt.consultanta care nu a mentionat deloc ,de la inceputuri.Eu consider asffel de cerere "tupeista si ne transparenta "intru cit nu are web site un sa precizeze ce doreste sau sa fii mentionat din start,sau la telefon.
Intrebarea mea este cum sa-mi recuperez actele si cum sa procedez cu acest avocat incepator in carieara sa ,pt.ca vad ca nu are experienta si onestitate..
Multumesc anticipat!
:(:(:(
Ultima modificare: Vineri, 15 Octombrie 2010
ContSters172664, utilizator
Cred ca avocatul trebuia de la inceput, in raport de studierea actelor,de complexitatea cauzei sa emita toate pretentiile financiare pe care le are.
Sunt si avocati care percep si onorariu pentru consultatia juridica si este corect acest lucru,dar este normal sa emita si chitante in acest sens.
Cred eu ca acest avocat s-a orientat ulterior si vazand ca nu obtine cazul a solicitat si plata consultatiei juridice,pe care initial nu a arata sau nu a afisat in cabinetul sau ca o solicita.
Celalate taxe cred eu ca sunt exagerari.
Taxa de expediere a unor acte este o" gaselnita" de"comici vestiti ai ecranului"
Formulati reclamatie la decanul Baroului Bucuresti,cu privire la comportarea avocatului.
Dreptul avocatului de a primi bani pentru consultatia juridica exista si este legal.Insa,trebuia sa va comunice tariful.
Nu stiu daca nu cumva v-ati inteles sa va ia procesul si apoi v-ati razgandit gasind un avocat care sa va ceara mai putin.
Adica a zis ca va ia procesul inca de la telefon si nu va cerut bani deoarece primea bani pt proces.
Aveti dreptul de a sesiza baroul dar va dura mult timp pana la solutionarea plangerii dvs. si mai depinde si cum v-ati inteles.
Avocatul are si el dreptul de a se apara...si chiar de a retine actele daca are bani de primit.
Dar sunt aspecte complicate sa le detaliez.

avocat Claudiu Lascoschi
buna dimineata.
nu stiu de unde trageti concluzia ca peste tot in lume consultatia juridica este gratuita? de ce ar fi gratuita ??
cand mergeti la dr. nu platiti consultatia ??
imaginati-va ca la un cabinet de av. vin zilnic sa spunem minim 6-7 persoane, cu diferite probleme.
pentru fiecare caz in parte se aloca o limita de timp , sa spunem o jumatate de ora.
avocatul nu pierde din timpul sau acordand aceste consultatii ?? unii dintre clienti incheie un contract de asistenta juridica cu avocatul iar altii nu .
dvs. v-ar conveni sa ascultati terte persoane si sa le indrumati fara a fi remunerati pt. timpul si cunostinetele dvs. ?
personal tind sa cred ca nu ..

pe de alta parte era normal sa va spuna la telefon chiar costul consultatiei .
pe viitor cereti informatii in prealabil .
Depinde cum s-au inteles la telefon.
Din cate am inteles,exista avocati care iau procesul fara sa vada actele si fara sa mai ia bani pe consultatie.
Este posibil ca avocatul sa fi respectat intelegerea si clientul...nu,deoarece incidentul a survenit atunci cand domnul nu a vrut sa semneze contractul...
Alta explicatie nu exista.

Din punctul meu de vedere avocatul trebuie sa preia cazul in cunostiinta de cauza si nu doar sa il ia...pur si simplu...
Personal,nu agreez astfel de avocati dar...clientul decide...
Poate ca ati avut noroc ca veti plati doar consultatia juridica.Era mai rau daca pierdeati procesul...mult mai rau...

avocat Claudiu Lascoschi
Din nefericire,este vorba despre o "culpa comuna",lipsa profesionalismului avocatului,conjugata atitudinea unui client care crede in "munca voluntara"

Alte discuții în legătură

Acte infiintare srl cu as. unic cetatean strain. MICOLIS MICOLIS Se infiinteaza un SRL cu asociat unic cetatean strain (Maroc), cu sediul in Romania. Ce acte sunt necesare din partea asociatului unic fondator si care sunt ... (vezi toată discuția)
Statutul avocatului reprezentant? w0lfshad3 w0lfshad3 Exista o dispozitie conform careia avocatul reprezentant intr-un caz penal sa trebuiasca a fi membrul baroului sau sa aiba un anumit statut in barou? Este ... (vezi toată discuția)
Nevoie de avocat serios w0lfshad3 w0lfshad3 Am un caz in care este implicat codul muncii, codul civil si cel penal. Pana acum am prezentat cazul la 3 avocati, si pe langa ca sunt greu de gasit la ... (vezi toată discuția)