avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident circulatie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident circulatie

Masina parcata pe trotuar , care estompeaza vizibilitatea , un prieten iese de pe o stradă secundară cu partea din față a mașinii, dar iese cu o jumatate de metru în plus deoarece nu vedea sa se asigure din cauza unei masini parcate care estompeaza vizibilitatea si face accident cu o masina care circula regulamentar , este vina prietenului meu deoarece avea stop , insa politistul nu i-a măsuri si împotriva conducătorului auto care avea masina parcata pe trotuar , iar din cauza ei prietenul meu a iesit cu o jumătate de m in fata si a facut accident, oare polițistul nu trebuia sa-l amendeze si pe conducătorul auto care a parcat pe trotuar și a estompat vizibilitatea?
Cel mai recent răspuns: gigiz , utilizator 22:05, 29 Noiembrie 2019
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depuneti o plangere contraventionala impotriva procesului verbal de contraventie aratând starea de fapt care a determinat producerea accidentulu.. Dacă cunoașteți cel puțin numărul de înmatriculare al autoturismului parcat ilegal pe trotuar solicitati introducera acestuia in cauza..
ing. Ioan Ciobanu
Se mulțumește !
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ioan Ciobanu a scris:

Depuneti o plangere contraventionala impotriva procesului verbal de contraventie aratând starea de fapt care a determinat producerea accidentulu.

Cel care a parcat pe trotuar nu este vinovat ptr. producerea accidentului.
Nu sunt motive intemeiate ptr. a se depune o "plangere impotriva procesului verbal" invocand "estomparea"
"Prietenul" a gresit neacordand priopritate cum trebuia sa faca avand semnul STOP. Ar fi trebuit sa se asigure temeinic inainte de a patrunde in intersectie. Sa ne imaginam ca in locul acelui autoturism era acolo o ambulanta sau o utilitara de la pompieri ...care au fost solicitati intr-o situatie de urgenta ...
Cel cu parcare, este adevarat ca ar fi putut sa plateasca si el daca a parcat neregulamentar.
Deci fiecare plateste in dreptul sau.
Ultima modificare: Vineri, 29 Noiembrie 2019
gigiz, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod rutier - proces penal vatamare buna ziua, evenimentul s-a ... lucretia voinea lucretia voinea Cod rutier - proces penal vatamare Buna ziua, Evenimentul s-a produs in febr 2021. Un copil a trecut pe trecerea de pietoni cu trotineta, soferul care a ... (vezi toată discuția)
Parcare pe trotuar IuliaIspas IuliaIspas Buna ziua. Locuiesc intr-o zona unde pe strazi sunt numai case. Sunt foarte multe masini parcate pe totuar. Cu ceva ani in urma copii se puteau juca ... (vezi toată discuția)
Neacordare de prioritate MariaNemteanu MariaNemteanu Am si eu o cunostinta care a avut un accident in urmatoarele conditii: -semnul de prioritate nu a fost vizibil din cauza frunzelor unui copac, -masina care ... (vezi toată discuția)