avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1044 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general CAEN secundar 4511
Discuție deschisă în Contabilitate în general

CAEN secundar 4511

Buna ziua,

Intentionez sa incep o activitate de import masini. Am o societate comerciala cu un complet alt obiect de activitate pe care intentionez sa o utilizez pentru a "finanta" activitatea noua, in speta stocul.

Am multiple variante, fiecare cu minusuri specifice si nu stiu cum ar fi cel mai bine sa procedez:

1. Sa adaug CAEN 4511 ca activitate secundara si sa operez direct de pe SRL existent. Din auzite, pot fi probleme la inmatriculare deoarece anumite ANAF-uri cer luarea in evidenta de catre firma vanzatoare chiar si cu acest CAEN secundar (solicitand cumva ca acest CAEN sa fie activitate principala). De asemenea, mai am cateva minusuri cum ar fi numele SRL-ului si dorinta mea de a separa totusi aceste activitati.

2. Daca deschid un SRL nou, nu voi avea fondurile pentru a achizitiona auto. Pentru a obtine fondurile din SRL-ul vechi, am inteles ca este posibil un contract de imprumut intre cele doua firme? (atata timp cat administratorii firmelor sunt aceleasi persoane, si detin minim 25% din cele doua societati).

3. Ideal pentru mine, as putea importa masinile pe societatea veche, emisa factura catre societatea noua (cu pret marginal mai mare, cum ar fi corect) si vinde de pe firma noua. Aceasta varianta ma incanta cel mai mult dintre toate insa ma intreb in ce masura vor exista problemele la inmatriculare cand clientul prezinta multiple facturi (factura externa + factura de la firma cu 4511 secundar + factura de la firma noua cu 4511 principal). Pe langa asta, nu stiu daca ar mai fi si alte probleme

Multumesc si apreciez sfaturile dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: S.C PGH Enterprise Telecom S.R.L , Consultant de business 22:05, 28 Noiembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1.Puteti autoriza acel caen ca secundar fara probleme la ONRC si puteti inclusiv modifica denumirea firmei .
2.Puteti deschide si un alt SRL, puteti fie credita firma din patrimoniul personal, fie adaugati vechea societate ca asociata in noua firma cu 80-90% drepturi la profit si pierdere si automat puteti face investiti din fondurile societatii deja infintate fiind asociat majoritar in noua societate , printr-un contract de creditare, bine inteles .
La punctul 3 prefer sa nu ma pronunt deoarece este prea mare 'incurcatura' .

De retinut faptul ca daca sunteti deja unic asociat intr-o firma, nu mai puteti sa fiti in alta.
Fie adaugati o pers. fizica pe langa dvs fie societatea in care sunteti unic asociat .
Ultima modificare: Joi, 28 Noiembrie 2019
S.C PGH Enterprise Telecom S.R.L, Consultant de business
Multumesc mult pentru raspuns. La punctul 2, cat trebuie sa fie prezenta vechea firma pentru a o putea imprumuta pe cea noua? Exista vreun procent minim de detinere?
Cel putin 30% pers. juridica asociat si dv. persoana fizica cu 70% din aportul de capital social al firmei nou infiintate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adaugare unui cod caen suplimentar cristi@n_cristi@n cristi@n_cristi@n buna ziua tuturor, scriu aceste randuri deoarece sunt nelamurit in legatura cu pasii si costul cumparari unui cod caen suplimentar. Exista o firma - SRL ce ... (vezi toată discuția)
Societate comerciala srl Anikadnb Anikadnb Buna ziua, am si eu cateva intrebari referitoare la infiintarea unei societati comerciale SRL. Vreau sa-mi deschid o firma (domeniul de activitate ... (vezi toată discuția)
Cod 6619 sau 7022 rbtm rbtm Sunt o persoana fizica cu intentia de a deveni consultant financiar pentru o banca. Stiu ca pot fi platita ca PF, PFA sau SRL. Intrebarea este urmatoarea ... ... (vezi toată discuția)