avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 296 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajatii din armata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajatii din armata

Buna ziua.
Am fost angajat al jandarmeriei din 1999-2000 cu contract individual de munca JAC .
Un odrin venit in 2000 de la minister a organizat verificari ale personalului un urma carora au fost trecuti in rezerva peste 300 de JAC . pt.calificative necorespunzatoare.
Problema este dupa cate imi aduc aminte ca comandantul ne-a pus sa semnam demisiile,sa predam armamentul si legitimatiile, insa unitatea nu a efectuat formalitatiile specifice incetarii raporturilor de munca..emitere de decizii de incetare a CIM si note de lichidare.
Acum ma gandesc ca in absenta acestor documente noi cei izogniti de sistem legal vorbind suntem in continuare angajati.
Este adevarat ca au trecut 20 ani insa orice incetare de raport de munca se face in baza unei demisii urmata de o decizie .

Potrivit reg.militare pt
Calificativele necorespunzatoare este raspunzator militarul dar si comandantul sau direct pana la varful institutiei.
Ce se mai poate face in acest caz ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Antik , utilizator 12:24, 4 Ianuarie 2020
Puteti solicita, in scris, fostului angajator comunicarea deciziei de incetare a c.i.m.
Am primit raspuns ca nu exista niciun document decizie cim sau nota de lichidare.

Cornel Vasile a scris:

Puteti solicita, in scris, fostului angajator comunicarea deciziei de incetare a c.i.m.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti promova o actiune in instanta.
Ce instanta are competenta ,civila sau militara ? Precizez ca nu am avut parte nici de preaviz si nici de vreo compensatie.
Multumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Civila ...

Alte discuții în legătură

Desfacere contract de munca Ghidici Ghidici Buna seara Postez urmatoarea speta urmare a unui caz prezentat de un fost coleg aici pe forum. Ma regasesc in aceasi situatie: in peioada 1997- 2000 ... (vezi toată discuția)
Excepția de nelegalitate. cum funcționează în instanța de contencios administrativ. virgil1971 virgil1971 Bună ziua. Am rugămintea să-mi explice și mie un jurist din aceasta comunitate cum funcționează ridicarea excepției de nelegalitate într-o cauză ... (vezi toată discuția)
Decizia de concediere si contractul colectiv de munca aplicabil daco16 daco16 La data de 1 februarie 2013 s-a pus in aplicare masura disponibilizarii colective intr-o unitate. In acea perioada de timp, era in vigoare un CCM care prevedea ... (vezi toată discuția)