avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajatii din armata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajatii din armata

Buna ziua.
Am fost angajat al jandarmeriei din 1999-2000 cu contract individual de munca JAC .
Un odrin venit in 2000 de la minister a organizat verificari ale personalului un urma carora au fost trecuti in rezerva peste 300 de JAC . pt.calificative necorespunzatoare.
Problema este dupa cate imi aduc aminte ca comandantul ne-a pus sa semnam demisiile,sa predam armamentul si legitimatiile, insa unitatea nu a efectuat formalitatiile specifice incetarii raporturilor de munca..emitere de decizii de incetare a CIM si note de lichidare.
Acum ma gandesc ca in absenta acestor documente noi cei izogniti de sistem legal vorbind suntem in continuare angajati.
Este adevarat ca au trecut 20 ani insa orice incetare de raport de munca se face in baza unei demisii urmata de o decizie .

Potrivit reg.militare pt
Calificativele necorespunzatoare este raspunzator militarul dar si comandantul sau direct pana la varful institutiei.
Ce se mai poate face in acest caz ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Antik , utilizator 12:24, 4 Ianuarie 2020
Revin cu actualizari in urma raspunsului primit de la angajator:

Nu exista dispozitie/decizie de desfacere contract de munca , desfacerea contractului de munca s-a facut in baza ordinului comandantului pe care nu vi-l putem comunica fiind un document intern clasificat.

ce spuneti domnilor de acest raspuns ?


-militarii angajati pe baza de contract precum si personalul contractual in structurile de aparare si ordine publica sunt incadrati in functii in baza codului muncii si se supun rigorilor acestui act normativ .
Prin urmare un act administrativ intern , in cauza ,un ordin de comandant nu are efecte asupra raportului juridic dintre angajator si angajat decat in prezenta unei dispozitii de desfacere contract de munca cu respectarea conditiilor de forma si de fond a actului emis.
Ultima modificare: Marți, 10 Decembrie 2019
Antik, utilizator


Cornel Vasile a scris:

Nu ati inteles corect ... impozitele nu se duc la casa de pensii...si nu se obtine vechimea .

Vechimea in munca = munca desfasurata in baza unui contract individual de munca si nu are legatura cu plata impozitelor.

Decizia de incetare poate fi emisa acum ...nu exista niciun text de lege care sa interzica asa ceva.



Sa intelegem ca aceasta decizie poate fi emisa si acum...si comunicata ? adica la 20 ani dupa constatarea necorespunderii profesionale ?
Dupa parerea dvs. de cand isi produce aceasta efectele ?
a) de la data comunicarii ei salariatului
b)de la data constatarii necorespunderii

ca nu inteleg rationamentul dvs.......de parca chiar dvs . ati fi angajatorul incercand sa se apere :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfacere contract de munca Ghidici Ghidici Buna seara Postez urmatoarea speta urmare a unui caz prezentat de un fost coleg aici pe forum. Ma regasesc in aceasi situatie: in peioada 1997- 2000 ... (vezi toată discuția)
Excepția de nelegalitate. cum funcționează în instanța de contencios administrativ. virgil1971 virgil1971 Bună ziua. Am rugămintea să-mi explice și mie un jurist din aceasta comunitate cum funcționează ridicarea excepției de nelegalitate într-o cauză ... (vezi toată discuția)
Decizia de concediere si contractul colectiv de munca aplicabil daco16 daco16 La data de 1 februarie 2013 s-a pus in aplicare masura disponibilizarii colective intr-o unitate. In acea perioada de timp, era in vigoare un CCM care prevedea ... (vezi toată discuția)