avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Sef de scara
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Sef de scara

Buna ziua! As vrea sa stiu daca in lege asociatie de proprietari exisata acest termen de "sef de scara" si daca da cu ce se ocupa el!Va multumesc mult;)
Cel mai recent răspuns: Armenteros , utilizator 02:06, 15 Decembrie 2009
La noi in asociatie se mentine inca aceasta notiune de sef de scara si vreau sa va spun ca nu deranjeaza pe nimeni. De obicei aceasta persoana este un bun gospodar, face munca voluntara - in conditiile in care peste 75% dintre proprietari sunt persoane in varsta, iar 25% dintre proprietari sunt tineri care nu vor cu nici-un chip sa aiba vre-o tangenta cu as. prop. si este aleasa de chiar proprietarii scarii respective. Subiectul a mai fost discutat aici pe forum, daca cautati, veti gasi... Aceasta persoana este si responsabilul cartii de imobil ( o alta notiune arhaica caragioasa si depasita, nu @Dana Marin?).
Ce sa mai zic de pareare d-lui Grigore... Chiar m-ati facut sa rad, sa vezi un mosnegutz de 80 de ani impartind pumni pe casa scarii...
Cum va spuneam la noi, chiar avem nevoie de asemenea oameni (avem 19 scari) fiind prima "interfata" a proprietarilor cu as. loc. si fac parte din com. executiv. Tot respectul meu pentru aceste persoane!
Dar eu sunt de acord intru totul cu buna organizare. Si imi place si asta cu responsabil cu cartea de imobil. Ce am vrut sa exprim este ca am putea sa modificam denumirile acestor functii care nu sunt trecute in lege si care sunt invechite astfel incat sa nu fie de risul curcilor.
Sef de scara! Adica cineva este seful scarii??? Nu, poate este responsabil cu activitatea de administrare a scarii. E ridicol, parerea mea.
Sa mai inaintam putin, suntem in secolul 20!
La mine in bloc exista notiunea de sef de palier(exista 16 apartamente pe etaj). Femeia de la etajul meu tine intr-adevar cartea de imobil, centralizeaza barfele si blocheaza de 10 ani accesul la jumatate din uscator pentru ca nu are unde sa isi depoziteze mobila. Cealalta jumatate e ocupata de presedinte si eliberata doar in urma unui scandal. Noi, muritorii de rand, ne uscam rufele pe unde putem.
Ultima modificare: Joi, 10 Decembrie 2009
katnia, utilizator
Incercati sa fiti mai mult decat muritori de rand!
La prima adunare generala dv, "muritorii de rand", mobilizati-va, participati la adunare, schimbati presedintele si comitetul. Preluati legal conducerea si administrarea asociatiei si aplicati legislatia.
Aplicand legislatia din secolul 21 (legea 230/2007) poate reusiti sa faceti si ce ne indemna @Dana Marin in secolul trecut:
Sa mai inaintam putin, suntem in secolul 20!
Am auzit si "functia" de sef de bloc nu numai sef de scara . Cred ca este aceeasi "functie" necuprinsa in nici o reglementare .

Alte discuții în legătură

Comitet executiv asociatie Xerxes77 Xerxes77 Buna ziua, Avem o situatie speciala la noi in bloc, in sensul ca nimeni nu vrea sa fie sef de scara, adica reprezentantul cladirii, in comitetul executiv al ... (vezi toată discuția)
Cartea de imobil alyioana alyioana Buna ziua.\"Seful de scara\" s-a mutat, sotul fiind ales de catre locatari noul \"sef de scara\", primind Cartea de Imobil.Aceasta nu a fost actualizata de ... (vezi toată discuția)
Functionarea unei asociatii de propietari BIRLEAZA NICOLAE BIRLEAZA NICOLAE 1) Poate functiona o asociatie de propietari (104 locatari) fara administrator??Presedintele se declara a fi si administrator fara a avea atestat pentru ... (vezi toată discuția)