In luna aprilie eu si prietena mea ne-am mutat din vechea locatie la o noua locatie, ambele fiind in Bucuresti.
In urma acestui proces o echipa RDS a venit la noi sa ne conecteze noua locatie la reteaua lor.
In momentul cand au instalat internetul eu deja aveam ONT-ul (modemul pentru netul de 1000Mbps) de la vechea locatie si cand le-am zis ca nu-mi trebuie altul baietii care au venit la instalare mi-au spus ca nu se mai foloseste asa ceva si ca trebuie sa le dau acel ONT si sa-l iau pe cel nou cu care au venit ei.
Zis si facut.
Singura foaie pe care o am de la aces proces este contractul cu mutatia.
Cu stupoare am aflat acum 2 saptamani ca eu in momentul de fata figurez cu 2 ONT-uri (cel vechi luat de instalatori si cel nou) in baza lor de date.
Am facut sesizare si azi am primit raspuns de la ei ca daca nu am nicio foaie data de ei inseamna ca nu le-am dat niciun ONT si mai mult au si vorbit cu acea echipa si ei au negat faptul cum ca ar fi luat vreun ONT de la mine.
Mi s-a spus ca voi fi nevoie sa le platesc 300euro pentru acel ONT care ei nu l-au declarat ca luat e la mine.
Ce pot face in aceasta situatie? Cum pot sa procedez? Sa le intentez proces? Am vreo sansa de izbanda?
Singura persoana care a mai fost prezenta la instalare este prietena mea care este singura martora in afara de mine la aceasta situatie.
Buna ziua !
Sunt de parere ca v-ati complica cu o actiune civila....in plus martora fiind doar prietena, automat ar fi considerata ca find subiectiva .
Ati putea sa le formulati o plangere penala la Parchet sub aspectul savarsirii infractiunii de ,, Inselaciune `` in conformitate cu prevederile art.244 Cod penal . respectiv purtare abuziva si declaratii mincinoase menite sa favorizeze corporatia in care sunt angajati . Asemenea infractiuni comise in timpul serviciului atrag dupa sine gravitatea circumstantelor. Depuneti plangerea la Parchetul din raza caruia face parte agentia-sucursala RDS , Impotriva companiei RDS si a angajatiilor respectvi ( ar fi ideal sa le mentionati si numele ) . Vor renunta cu siguranta la a va mai sicana . In speranta ca v-am fost de folos.
RDS a externalizat demult mentenanta (inclusiv instalarile) catre alte firme, mai mici; asta ca sa stiti cine v-a intrat in casa.
in al doilea rand, cand ati intrat in posesia modemului vechi, ati semnat. probabil ca acum nu mai e nevoie fiindca echipamentele de retea se imperecheaza electronic si se stie numarul se serie.
contactati firma care v-a facut instalarea, oricum, impotriva lor trebuie sa va indreptati.
Bun...si acum vine o a 2a intrebare. Eu trebuie sa am mutatie/viza de flotant ca sa pot face o plangere pentru asa ceva? Presupun ca risc sa fiu amendat daca nu?
Pntru a depune o plangere penala la parchet aveti nevoie de un act de identitate valabil sau de un pasaport , permis de conducere . Nu v-am inteles foarte clar intrebarea ?!