avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1024 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Recurs
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Recurs

Buna seara.
Am avut un proces care a avut obiect:plangere contraventionala(amenda radar-depasirea vitezei cu 19km peste cea legala).Azi am vazut solutia la condica:plangere repsinsa-nu era precizat motivu.Ma gandesc sa fac recurs si am miste nelamuriri deoarece nu stiu cum se desfasoara un asemenea recurs.
1)Fac cererea de recurs in care atac motivarea judecatoarei sau pot face o cerere de recurs sumara si sa cer posiblitatea prezentarii detaliate in fata judecatorilor?
2)Pot acuza judecatoarea ca n-a vrut sa accepte unele probe sau mia respins cererea mea de a prezenta un document politia?
3)In instanta am cerut ca politia sa depuna la dosar ordinul de serviciu in care sa se specifice locul(sectorul de drum) si intervalul orar in care putea sa-si desfasoare activitatea.Judecatoarea a respins aceasta cerere pe motiv ca nu-i concludenta in dovedirea nelegalitati procesului verbal.E in regula sau are dreptate judecatoarea?Eu consider ca daca nu aveau ordin de serviciu nu erau in timpul lucrului iar actiunea lor era ilegala deci ca urmare procesul verbal a fost completat ilegal,am dreptate sau ma insel)
Mentionez tot aici ca-n pozele prezentate la dosar sunt neregului:
a)in prima poza apare o masina in spatele meu(se vede doar oleaca din partea dreapta deoarece e un tufis-viteza 74km/h)
b)in a doua poza la diferenta de o secunda apare o masina alba-presupusa a mea da nu se intelege numarul iar viteza este 69 km/h
3)in a treia poza apare numai masina mea se intelege numaru si am 48km/h
pot fi considerate pozele dovezi deoarece normele metrologice ale cinemometrelor radar precizeaza clar :pozele in care apar 2 masini nu pot fi folosite ca probe,ca urmare cum pozele sunt la diferenta de o secunda nu se poate dovedi clar cine avea viteza mai mare(ma insel?)
iar la dosar atestatu de operator radar e pe alt nume decat cel din procesul verbal deci nu putea constata viteza respectiva agentul pentru ca nu avea atestat deci nu era in competenta lui sa completeze pv-ul
mai precizez ca masina era amplasata in apropierea unor surse de radiatii electromagnetice(linii dei nlata tensiune)ceea ce contravine normelor metrolgice
apar niste dubii cu privire la faptul daca iam adus la cunostiinta agentului obiectiunile mele deoarece eu am refuzat sa semnez iar politistul n-a pus martor asistent-deci cum dovedeste ca am solicitat eu ce e scris in procesul verba la rubrica alte mentiuni?se creeze un dubiu iar eu ma inteles ca dubiu e in favoarea contravenientului
astea nu erau motive de naulare a pv-ului?
Astept sfaturi cu privire la recurs si o descriere cum se desfasoara asa ceva
p.s pot cere audierea agentului constatator la recurs deoarece consider ca prin audiera agentului pot sa-mi sustin afirmatiile si sa acuz judecatoru pt ca n-a luat in considerare unele probe sau a interpreta aiurea unele articole de lege
Ultima modificare: Joi, 3 Decembrie 2009
MihaiDC, utilizator
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 03:03, 22 Decembrie 2009
Puteti declara numai recursul urmind ca la primaq zi de infatisare sa aratati motivele de nelegalitate ale hotaririr aratind inclusiv ca v-au fost respinswe probele cerute si solicitati casarea hotaririi si trimiterea cauzei spre rejudecare
in legatura cu plata amenzii;cat platesc dupa ce vine sentinta(decizia)finala?jumatate in 48 de ore de la primirea hotararei sau amenda intreaga?cand faci plangere contraventionala conform legii se suspenda sanctiunea aplicata si contraventia pana la solutionare
Ultima modificare: Vineri, 4 Decembrie 2009
MihaiDC, utilizator
dupa ce vine hotararea judecatoareasca, definitiva si irevocabila, in termen de 48 de ore, veti achita jumatate din minim.(in cazul in care veti pierde procesul).:)
sigur?a fost cineva intr-o situatie asemanatoare?
am ajuns la concluzia ca in fata judecatorilor cuvantul politistului e mai presus decat al meu cu toate ca nu-si poate sustine afirmatiile cu dovezi de aceea am hotarat sa merg pana in panzele albe (ma voi folosi de toate mijloacele permise de lege)
p.s daca ai luat amenda intr-un oras mic n-ai nici o sansa sa castigi procesul deoarece politistii is mana in mana cu judecatorii
sal am o intrebare la care as dori sa primesc un raspuns cat mai repede cu putinta:daca fac recurs impotriva unei sentinte civile(obiectul cauzei plangere contraventionala-amenda radar) pot sa ma trezesc ca la primu termen mi se cere cheltuieli de judecata?mentionez ca intimatu e ipj iasi,fapta a fost judecata la judecatoria pascani iar daca fac recursc cer stramutarea la iasi si daca mi se accepta audierea agentului care a semnat procesul verbal.
Daca cer audierea ag el sau ipj iasi poate cere cheltuieli de judecata?

Alte discuții în legătură

Motivare sentinta(o parte),am sanse la recurs? MihaiDC MihaiDC am primit motivarea si am ramas inlemnit. Cum poate aia sa fie judecatoare:eu m-am axat pe dovedirea faptului ca procesul verbal n-a fost completat legal ,am ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala florinster florinster Buna ziua, am fost inregistrat ieri de aparatul radar(de tip nou), care se afla in miscare, in localitate, cu viteza de 99km/h pe restricitie de 70km/h. Am ... (vezi toată discuția)
Proces verbal radar cu date insuficiente ContSters207277 ContSters207277 Buna ziua ! Am fost amendat pt. depasirea vitezei in localitate, respectiv 65/70 km/h. agentul care a intocmit pv nu s-a legitimat, nu avea nici insigna cu nr. ... (vezi toată discuția)