avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Motivare sentinta(o parte),am sanse la recurs?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Motivare sentinta(o parte),am sanse la recurs?

am primit motivarea si am ramas inlemnit.
Cum poate aia sa fie judecatoare:eu m-am axat pe dovedirea faptului ca procesul verbal n-a fost completat legal ,am cerut si ordin de servicu ca sa-mi demonstreze legalitatea procesului verbal si a muncii lor,am aratat ca nu s-au respectat toate articolele care reglementeaza completarea pv-ului,iar daca intr-un articol apare cuvantul trebuie ea zice ca nu mi se aduce nici un prejudiciu si e in regula iar apoi imi spune(scrie in motivare) ca n-am atacat legalitatea procesului verbal si ca normele metrologice actualizata de pe 14 iulie abroga pct-ul 4
ziceti si voi nu-i ... am luat amenda pe 10 iulie 2009 nu pe 14 iulie 2009 (o lege ,hotarare etc intra in vigoare dupa ce a fost publicata in Monitorul Oficial-in cazul meu in august)cand a fost actualizate normele(din cate stiu nici o lege nu se aplica retroactiv)
motivarea judecatoarei se bazeaza pe cuvintele politistului:aduce un certificat metrologic pentru o masina cu alt numar iar alaturi scrie in pix numarul masinii din pv, iar judecatoarea imi zice in motivarea ca ala era numarul masinii la momentul verificarii,de unde stie asta daca politistul n-a depus actele necesare dovedirii acestui lucru?sau ca rubrica alte mentiuni e completata la cererea mea(pv-ul nu e semnat de mine si nici de martor-oare cum a dovedit politistul ca a completat la cererea mea respectiva rubrica daca nu e semnat de mine sau de un martor(legea spune in acest caz(refuza sa semneze-TREBUIE confirmate de cel putin un martor,subliniez trebuie)
din cate stiu dubiu favorizeaza petentul +altele
Ultima modificare: Luni, 21 Decembrie 2009
ContSters20980, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 21:16, 21 Decembrie 2009
Puteti sa faceti recurs in termen si cereti in recurs casarea sentintei data in prima instanta pentru motivele pe care le invocati,sustinand si faptul ca judecatorul din prima instanta a incalcat legislatia in vigoare la acea data.Daca s-a intamplat cum descrieti,atunci sigur ve-ti avea castig de cauza in recurs.
Bafta
Interventie moderator

Sper ca nu mai deschideti un topic intitulat "motivare sentinta - alta parte". :)
Va rog sa continuati sa prezentati situatia dvs. si sa puneti intrebari in cadrul topicului din 03.12.2009, acesta va fi inchis. Eu am reusit sa inteleg problema dvs. numai citindu-l si pe acela.

Va multumesc, o seara placuta va doresc!

Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs MihaiDC MihaiDC Buna seara. Am avut un proces care a avut obiect:plangere contraventionala(amenda radar-depasirea vitezei cu 19km peste cea legala).Azi am vazut solutia la ... (vezi toată discuția)
Trecere pe rosu vladVaduva vladVaduva In decursul zilei de joi 23 septembrie , am fost oprit de catre un echipaj de politie cu motivul ca am trecut pe culoarea rosie a semaforului . In primul rand ... (vezi toată discuția)
Amenda pentru viteza pe nedrept Anonim_00 Anonim_00 Buna seara, Tatal meu circula in localitate cu 55 km/h ( il depaseau alte masini ) insa brusc a fost oprit de un echipaj al Politiei Rutiere. Cei doi ... (vezi toată discuția)