Buna seara.
Am avut un proces care a avut obiect:plangere contraventionala(amenda radar-depasirea vitezei cu 19km peste cea legala).Azi am vazut solutia la condica:plangere repsinsa-nu era precizat motivu.Ma gandesc sa fac recurs si am miste nelamuriri deoarece nu stiu cum se desfasoara un asemenea recurs.
1)Fac cererea de recurs in care atac motivarea judecatoarei sau pot face o cerere de recurs sumara si sa cer posiblitatea prezentarii detaliate in fata judecatorilor?
2)Pot acuza judecatoarea ca n-a vrut sa accepte unele probe sau mia respins cererea mea de a prezenta un document politia?
3)In instanta am cerut ca politia sa depuna la dosar ordinul de serviciu in care sa se specifice locul(sectorul de drum) si intervalul orar in care putea sa-si desfasoare activitatea.Judecatoarea a respins aceasta cerere pe motiv ca nu-i concludenta in dovedirea nelegalitati procesului verbal.E in regula sau are dreptate judecatoarea?Eu consider ca daca nu aveau ordin de serviciu nu erau in timpul lucrului iar actiunea lor era ilegala deci ca urmare procesul verbal a fost completat ilegal,am dreptate sau ma insel)
Mentionez tot aici ca-n pozele prezentate la dosar sunt neregului:
a)in prima poza apare o masina in spatele meu(se vede doar oleaca din partea dreapta deoarece e un tufis-viteza 74km/h)
b)in a doua poza la diferenta de o secunda apare o masina alba-presupusa a mea da nu se intelege numarul iar viteza este 69 km/h
3)in a treia poza apare numai masina mea se intelege numaru si am 48km/h
pot fi considerate pozele dovezi deoarece normele metrologice ale cinemometrelor radar precizeaza clar :pozele in care apar 2 masini nu pot fi folosite ca probe,ca urmare cum pozele sunt la diferenta de o secunda nu se poate dovedi clar cine avea viteza mai mare(ma insel?)
iar la dosar atestatu de operator radar e pe alt nume decat cel din procesul verbal deci nu putea constata viteza respectiva agentul pentru ca nu avea atestat deci nu era in competenta lui sa completeze pv-ul
mai precizez ca masina era amplasata in apropierea unor surse de radiatii electromagnetice(linii dei nlata tensiune)ceea ce contravine normelor metrolgice
apar niste dubii cu privire la faptul daca iam adus la cunostiinta agentului obiectiunile mele deoarece eu am refuzat sa semnez iar politistul n-a pus martor asistent-deci cum dovedeste ca am solicitat eu ce e scris in procesul verba la rubrica alte mentiuni?se creeze un dubiu iar eu ma inteles ca dubiu e in favoarea contravenientului
astea nu erau motive de naulare a pv-ului?
Astept sfaturi cu privire la recurs si o descriere cum se desfasoara asa ceva
p.s pot cere audierea agentului constatator la recurs deoarece consider ca prin audiera agentului pot sa-mi sustin afirmatiile si sa acuz judecatoru pt ca n-a luat in considerare unele probe sau a interpreta aiurea unele articole de lege
Motivare sentinta(o parte),am sanse la recurs?completare
am primit motivarea si am ramas inlemnit.
Cum poate aia sa fie judecatoare:eu m-am axat pe dovedirea faptului ca procesul verbal n-a fost completat legal ,am cerut si ordin de servicu ca sa-mi demonstreze legalitatea procesului verbal si a muncii lor,am aratat ca nu s-au respectat toate articolele care reglementeaza completarea pv-ului,iar daca intr-un articol apare cuvantul trebuie ea zice ca nu mi se aduce nici un prejudiciu si e in regula iar apoi imi spune(scrie in motivare) ca n-am atacat legalitatea procesului verbal si ca normele metrologice actualizata de pe 14 iulie abroga pct-ul 4
ziceti si voi nu-i ... am luat amenda pe 10 iulie 2009 nu pe 14 iulie 2009 (o lege ,hotarare etc intra in vigoare dupa ce a fost publicata in Monitorul Oficial-in cazul meu in august)cand a fost actualizate normele(din cate stiu nici o lege nu se aplica retroactiv)
motivarea judecatoarei se bazeaza pe cuvintele politistului:aduce un certificat metrologic pentru o masina cu alt numar iar alaturi scrie in pix numarul masinii din pv, iar judecatoarea imi zice in motivarea ca ala era numarul masinii la momentul verificarii,de unde stie asta daca politistul n-a depus actele necesare dovedirii acestui lucru?sau ca rubrica alte mentiuni e completata la cererea mea(pv-ul nu e semnat de mine si nici de martor-oare cum a dovedit politistul ca a completat la cererea mea respectiva rubrica daca nu e semnat de mine sau de un martor(legea spune in acest caz(refuza sa semneze-TREBUIE confirmate de cel putin un martor,subliniez trebuie)
din cate stiu dubiu favorizeaza petentul +altele
Ati formulat recurs in termenul legal,iar instanta competenta teritorial sa il judece este Tribunalul Judetean Iasi.
O parte dintre problemele dvs,sunt corecte,dar nimeni nu isi poate da o parere autorizata decat atunci cand vede actele aflate la dosar,procesul verbal intocmit de agentul constatator,hotararea pronuntata in fond,etc.
Dvs. nu trebuie sa contestati calitatea unui magistrat,cand nu aveti din punct de vedere legal,profesional masura presupusei sale incapacitati,nepricepri(in acceptiunea dvs.).
Exista caile de atac ale unei sentinte(recurs in cazul dvs.)pentru ca aceasta ultima instanta,cea de recurs, sa repare ce a gresit prima instanta,eventualele erori pe care dvs.le semnalati.
Mai mult decat atata,este posibil sa se fi gresit,dar daca doriti sa fie reparate printr-o noua hotarare greselile comise,angajati-va avocat pentru a fi ajutat in cel mai profesionist mod