avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Import Tara Non UE
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Import Tara Non UE

Buna ziua
Am o firma inregistrata intracomunitar + eori

( am dat datele firmei unui prieten , insa nu stiu sigur daca a facut vreun import din China )

Intrebarea mea este urmatoarea :

Cum pot sa verific si unde anume Daca sa facut vreun import pe firma ?
Exista site/ri unde pot verifica , sau doar sa cer oficial firmei comisionarului vamal ?

ps: stiu firma care se ocupa cu documentele vamale si inregistrarea bunurilor in spatiul EU

multumesc

Ultima modificare: Vineri, 29 Noiembrie 2019
utilizator76, utilizator
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 23:31, 2 Decembrie 2019
Daca cineva face achizitii fara sa aiba nicio calitate in firma, va raspunde, inclusiv penal, pentru aceasta. In fond, un import lasa urme si puteti dovedi ca nu ati fost acolo.
multumesc de raspunsul dumneavoastra , insa pe mine ma intereseaza daca exista unde pot verifica daca sa facut achizitie sau nu !
Datele firmei sunt publice. Deci, ce i-ati dat prietenului? O imputernicire sa faca ceva si nu stiti daca a facut? Despre ce este vorba? Fiti mai explicit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Import china prin germania animis animis Buna, Ce parere avet de urmatoarea situatie: import marfa din China dar transportul se face via Hamburg, in Hamburg facandu-se si formalitatile vamale. Am ... (vezi toată discuția)
Am voie sa fac import/achiz.intracom?? Victorius Victorius Buna ziua, Mi am deschis recent o firma cu activitate principala 4791 - vanzari prin internet, si as dori sa aduc marfa din UE dar si din afara UE. Pot face ... (vezi toată discuția)
Registru intracomunitar proficont21 proficont21 O societate care este neplatiroare de TVA si importa marfa in valoare de 5000 EUR din Ungaria necesita inregistrarea in Registru Intracomunitar (vezi toată discuția)