avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1071 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Numere rosii expirate
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Numere rosii expirate

Buna ziua. Ieri, 29.11.2019, am fost oprit de un agent al politiei rutiere. Dupa verificare s a constatat ca am.numerele rosii expirate de 10 zile. Am fost dus la sectie si mi s a intocmit dosar penal pentru circulatie pe drumuri publice al unui autotirism cu nr. expirate. Am primit dovada si mi s a spus ca v a dura ceva timp pana la solutionarea cazului. Am contactat astazi un avocat si mi a spus ca o sa scap usor de aceasta data, cu neinceperea urmariri penale...Totusi sunt o persoana mai emotiva de fel..imi puteti da mai multe detali, exista riscul sa ajung in instanta ? Mentionez ca nu am antecedente penale.
Cel mai recent răspuns: Angelo29 , utilizator 12:07, 1 Decembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua.
Dosarul trebuie sa se solutioneze la nivel de parchet sau cu trimiterea dumneavoastră in judecata.

Punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai, neînmatriculat sau neînregistrat, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amenda.
Angelo29 a scris:

Buna ziua. Ieri, 29.11.2019, am fost oprit de un agent al politiei rutiere. Dupa verificare s a constatat ca am.numerele rosii expirate de 10 zile. Am fost dus la sectie si mi s a intocmit dosar penal pentru circulatie pe drumuri publice al unui autotirism cu nr. expirate. Am primit dovada si mi s a spus ca v a dura ceva timp pana la solutionarea cazului. Am contactat astazi un avocat si mi a spus ca o sa scap usor de aceasta data, cu neinceperea urmariri penale...Totusi sunt o persoana mai emotiva de fel..imi puteti da mai multe detali, exista riscul sa ajung in instanta ? Mentionez ca nu am antecedente penale.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Noiembrie 2019
Cristinel Horeanu, Consilier juridic
Imi poate da cineva un sfat cum ar trebui sa procedez in aceasta situatie ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este posibil ca procurorul sa dispuna o solutie de renuntare la up daca constata ca nu exista un interes public in urmarirea faptei.
Ordonanta de up se trimite spre confirmare judecatorului de cameră preliminară de la instanţa căreia i-ar reveni, potrivit legii, competenţa să judece cauza în primă instanţă.
Angajati-va avocat si stabiliti impreuna cu acesta strategia apararii. Fara o consiliere adecvata riscati sa fiti trimis in judecata.
Multumesc mult pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conducere autoturism cu numere rosii expirate! Mariapatrianca Mariapatrianca Buna seara,va adresez si eu o intrebare:daca am fost prinsa cu masina cu numere rosii expirate in ziua respectiva,specific ca nu eram in miscare,masina era ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat 90 de zile razvan0101 razvan0101 In data de 06.12.2011 mi-a fost suspendat permisul pe 90 zile, circulam cu un auto cu nr. rosii provizorii dar erau expirate de cateva zile, agentu care mi-a ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat numere rosii provizorii expirate stefanromeo stefanromeo Buna ziua , ma numesc stefan romeo catalin , si in data de 27.12.2016 a fost retinut permisu de conducere pentru numere rosii expirate RO , eu astept in ... (vezi toată discuția)