avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1103 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Informare parinte nerezident cand copilul doarme la un ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Informare parinte nerezident cand copilul doarme la un prieten

Bună ziua,

Copiii mei au dormit la un coleg de clasă o noapte, pentru că am fost plecată din localitate într-o delegație. Fostul soț, în trecut, când i-am solicitat ajutorul pentru a dormi la el copiii când eu am avut deplasări cu munca, mi-a transmis prin email să mă descurc că e treaba mea, iar bunicii paterni nu au primit copiii pentru că nu vor discuții cu fiul lor. De această dată am aranjat această variantă, să doarmă la un coleg de clasă.

Fostul soț mi-a transmis că am obligația să anunț de fiecare dată când procedez așa și să îi transmit toate detaliile. Întrebarea mea este...trebuie transmise aceste informații? Există această obligație? Are o bază legală? Trebuie să transmit de fiecare dată, spre exemplu, informații atunci când copiii dorm la bunica maternă? La un prieten? La verișori?

Mulțumesc.
~ Conținut șters la cerere ~
Nu aveti obligatia de a-l anunta daca este vorba de o singura noapte dar raspundeti singura daca copilul pateste ceva, comite vreo infractiune ori un delict civil.
Daca ajunge la spital trebuie sa il anuntati.
Ultima modificare: Duminică, 1 Decembrie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Daca v-a transmis ca va descuracti singura, nu ar trebui sa il intereseze si cum.Nu sunteti obligata sa dati detalii, dar nici nu va costa daca ii trimiteti un mesaj.
Daca ii trimite mesaj o sa zica probabil ca nu este de acord...
De aceea, pentru o noapte niciun judecator nu ar lua in seama mai ales ca in instanta mai trebuie si dovedit...
In plus, procesele mai necesita si bani.
Ultima modificare: Duminică, 1 Decembrie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Va multumesc pentru raspunsuri. In seara in care au dormit copiii la colegul lor, i-a sunat pe telefonul pe care il au de la el, a cerut mamei unde erau adresa, si a fost sa ii vada. Scopul: verificare daca sunt copiii in siguranta. Puteau sa fie in siguranta deplina daca ar fi fost la el... a putut sa ii viziteze la 21.30 dar nu a fost disponibil sa ii ia la el sa doarma. Am inteles aspectele legale, au fost foarte clare raspunsurile dumneavoastra!

Alte discuții în legătură

Persoane la intretinere florentinav12 florentinav12 Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti si pe mine cu un aspect. Am un copil de 4ani care este trecut la intretinere unde locuiesc parintii mei. In fiecare seara ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara si dreptul de vizita al minorului liviumarsa liviumarsa cum se calculeaza pensia alimentara la un militar,daca se ia in calcul si norma de hrana?si daca prin vizita minorului nu se intalege si preluarea acestuia la ... (vezi toată discuția)
Vizitarea nepotilor de catre bunicii materni dupa ce mama copiilor a murit un_tata un_tata Am doi copii, iar prima mea sotie (mama lor) a murit. Bunicul matern este un om de afaceri cu posibilitati financiare peste medie si este obisnuit sa dirijeze ... (vezi toată discuția)