avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1139 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Informare parinte nerezident cand copilul doarme la un ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Informare parinte nerezident cand copilul doarme la un prieten

Bună ziua,

Copiii mei au dormit la un coleg de clasă o noapte, pentru că am fost plecată din localitate într-o delegație. Fostul soț, în trecut, când i-am solicitat ajutorul pentru a dormi la el copiii când eu am avut deplasări cu munca, mi-a transmis prin email să mă descurc că e treaba mea, iar bunicii paterni nu au primit copiii pentru că nu vor discuții cu fiul lor. De această dată am aranjat această variantă, să doarmă la un coleg de clasă.

Fostul soț mi-a transmis că am obligația să anunț de fiecare dată când procedez așa și să îi transmit toate detaliile. Întrebarea mea este...trebuie transmise aceste informații? Există această obligație? Are o bază legală? Trebuie să transmit de fiecare dată, spre exemplu, informații atunci când copiii dorm la bunica maternă? La un prieten? La verișori?

Mulțumesc.
Trebuie anuntat celalalt parinte ca merge minorul la film?

Sunt aspecte care sunt inselatoare.
Existenta unui drept trebuie sa fie concret si efectiv garantata si nu pur iluzorie.
Chiar daca se specifica de informare nu inseamna ca exista un drept de autoritate exclusiva pe acest aspect.

Exista drept de opozitie chiar daca nu se cere acordul.
Ca va tine cont sau nu parintele de opozitie...este alta discutie...dar, legal, nu poate incalca vointa celuilalt parinte.

De ce trebuie informat?
Ca sa il poata da in judecata daca daca se opune.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Decembrie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Ba se specifica, nu e nimic "inselator". E adevarat insa ca leguitorul porneste de la doua premise: cea a intelegerii legii cu buna credinta si cea a cunoasterii limbii romane! Deciziile curente, care tin de cotidian, se iau de parintele rezident. Acum, daca pentru a justifica o consultatie, e nevoie sa facem o lista cu ce inseamna decizie curenta, respectiv mananca copilul oua fierte sau ochiuri, pleaca ptr o zi la Sinaia sau doarme la Gheorghita.... asta e altceva, mai exact un exemplu de ridicol.
Hotarare cu titlu de avertisment????? Dvs citit ce scrieti? O hotarare e susceptibila de executare, cum se executa "hotararea avertisment"? Ne puteti da un exemplu de astefel de hotarare?
Ultima modificare: Miercuri, 4 Decembrie 2019
proastasatului, utilizator
Cand afirm ca se poate ceva in cazuri care par sa rezulte ca nu ar fi asa, daca nu se gandeste profund de adversar ori interlocutor, asa si iese.

De pilda, pana sa se dea legislativ ordinul de protectie in urma cu mai mult de 15 ani eu zdrobeam orice aparare pe indmisibilitate.
Si multe alte lucruri despre care avocatii erau mirati iar judecatorii derutati...ca nu expuneam toate argumentele la deschiderea procesului.
Avocatii p9t face ceva ce depaseste puterea dvs. de imaginatie.

Nu imi.spuneti mie ce se poate si ce nu se poate cand pentru mine este ceva cu sanse mari de a se obtine asa ceva.

Am avut atat de multe procese atipice incat la mine regula este sa para ca nu se poate ce vreau sa fac decat sa para clar.

Pentru mine conteaza cum apreciaza judecatorii si nu cum apreciaza alte persoane fara calificare juridica sau fara imaginatie juridica bine ancorata in litera si spiritul legii.
Nu aveti nici cea mai vaga idee ce argumente solide se pot folosi in acest caz.

Eu am vazut ca mai toti cred ca se pricep la.drept de mai multi ani dar nu este deloc asa...dreptul este foarte complicat dar numai cei care sunt superprofesionisti au abilitati de a-l descifra.

Trecerea de la incredintarea minorului pe noua lege a dus la schimbari fundamentale.

Pe asa ceva nici nu dau consultatie.decat sa verific daca exista probe.
Preiau direct procesul daca exista probe pentru ca este proces de argumente juridice si stiu ce imi poate pielea in justitie.

Nu este vorba de un proces tipic dar dvs. nu aveti de unde sa stiti...

Dvs. nu cred ca ati vazut procese pe argumente expuse oral o ora sau doua ore.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Decembrie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Claudiu, nu o mai tine langa cu informarea-acord. Intai, confuzi termenii, informarea e una, acordul e alta. Informarea e unilaterala, acordul presupune doua vointe... ce naiba? Chiar nu stim unde se opreste si unde incepe decizia comuna in cazul copiilor? Nici scoala nu te informeaza cand s-a schimbat profesorul de sport azi cu 5 minute inainte de ora, nu stii mereu cu cine ramane copilul tau, se intampla si cand merge la bunici sa fie o urgenta si sa cheme bunica o vecina, ba ce zic eu, poate ti s-a intamplat deja si tie ca parinte... E absurd.

Cat despre doamna, ma bucur ca sunteti atat de detasata in transarea problemei cu dormitul copiilor, sunt sigura ca nu e chiar comod sa asigurati dormitul lor la colegi acasa. Totusi, desi legea nu va obliga DELOC sa il informati pe tata, va e de ajutor sa mentineti prezentul status quo. Acela cand dv. ii cereti ajutorul si el spune ca nu poate. Stiu, e un telefon sau un mesaj in plus, poate un neuron in minus chiar, dar dupa toate aranjamentele sa mai si vina pe la prieteni in vizita sa verifice copiii nu cred ca e bine nici pentru dv. si nici pentru copii.
Pentru ca asa mentineti controlul situatiei, ca nu o mai complicati, luati in calcul sa il rugati de fiecare data. Sau macar sa il informati: copiii vor dormi la un prieten daca nu te oferi sa-i iei pana maine la ora 17, mersi.
Zi senina!
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dna oamenii au divortat nu ca sa-si dea mesaje si cand schimba copilul soseta!
Utilizatoarea a exemplificat cateva cazuri de dezinteres ale tatalui.
Faptul ca majoritatea instantelor o tin langa cu autoritate parinteasca comuna indiferent de dezinteresul unor parinti fata de proprii copii, nu face decat sa demonstreze ce e "interesul superior al copilului" in mintea unor judecatori.
La atitudinea judecatorilor mai contribuie si mentalitatile unor avocati care, pentru a castiga clienti, zic ca tot mama sa mai dea sms-uri nu sa mearga in instanta sa-l elimine si legal din viata copiilor, cum de altfel s-au eliminat singuri.

Eliminat de moderator comentariu sexist.
Ultima modificare: Joi, 5 Decembrie 2019
Liliana Gradinaru, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoane la intretinere florentinav12 florentinav12 Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti si pe mine cu un aspect. Am un copil de 4ani care este trecut la intretinere unde locuiesc parintii mei. In fiecare seara ... (vezi toată discuția)
Copilul după naştere JustMe27 JustMe27 Bună ziua tuturor, Acum 4ani de zile am născut un copil, deci locuiam atunci încă cu tatăl lui, tatăl e trecut pe certificatul copilului. Când avea ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara si dreptul de vizita al minorului liviumarsa liviumarsa cum se calculeaza pensia alimentara la un militar,daca se ia in calcul si norma de hrana?si daca prin vizita minorului nu se intalege si preluarea acestuia la ... (vezi toată discuția)