avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1994 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Abuz în școală speciala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Abuz în școală speciala

Am un copil diagnosticat cu :deficienta funcțională grava(cu asistent), cod handicap 6,care urmează cursurile școlare la o școală specială. În aceeași curte cu școala este un centru de recuperare care oferă gratuit terapii specifice copiilor cu dizabilitati, la acest centru fiind înscriși după terminarea orelor de curs după ora 12 majoritatea copiilor din școală, inclusiv fiica mea. Problema este ca școală, încearcă sa oblige părinții sa lase copiii sa facă terapiile în școală spunând ca suntem obligați prin lege în caz contrar urmând sa pierdem toate drepturile copiilor. Am citit legea învățământului și planul cadru pentru învățământul special dar nu scrie nicăieri asa ceva. Părinții sunt mulțumiți de evoluția copiilor în urma terapiilor din centru și nu sunt de acord cu decizia scolii. Am fost acuzați ca nu înțelegem legea. De aceea va rog, dacă poate cineva sa ne lămurească, sa vedem ce putem face. Va mulțumesc.
Ultima modificare: Luni, 2 Decembrie 2019
iogene, utilizator

Alte discuții în legătură

Pot fi acuzat de discriminare? ciolpi ciolpi Sunt tatal unei fetite de 7 ani ce invata intr-o scoala din capitala. In clasa cu fiica mea a fost repartizat un copil cu probleme de ordin pihiatric, cred. ... (vezi toată discuția)
Titular declarat in restrangere de activitate in luna mai Marcel2017 Marcel2017 Dupa cum se stie, in MO/18.05.2018 s-a publicat OMEN 3622/2018, privind aprobarea planurilor cadru pentru invatamantul special. Asadar, zilele acestea se ... (vezi toată discuția)
Sanctiune pentru un elev de clasa a 3 a serpoaica serpoaica Patru baieti din clasa a 3 a sunt acuzati ca s-ar fi masturbat in timpul orei de engleza,acest lucru fiind spus in conditiile in care in acea clasa nu exista ... (vezi toată discuția)