avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... un beneficiar de pensie de invaliditate poate fi si ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

un beneficiar de pensie de invaliditate poate fi si asociat?

O persoana pensionata medical , 52 ani poate fi asociat cu 90% in firma pe numele lui cu inca un asociat , acest fapt reprezinta o problema pentru o persoana ce primeste pensie ? ii poate fi oprita pensia?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 13:05, 5 Decembrie 2009
Daca nu are contract de munca nu cred ca-i poate afecta pensia pe caz de boala.
Presupun ca va referiti la o persoana care beneficiaza de pensie de invaliditate gradul I sau II.
Dupa modificarea Legii nr. 19/2000 prin Legea nr. 209/2009, singura ipoteza in care plata pensiei nu se suspenda este aceea in care beneficiarul unei pensii de invaliditate gradul I sau II este asociat unic, asociat, comanditar sau actionar.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionat de boala m67cod m67cod Buna seara, Sunt pensionata de boala gr.2 recent . As dori sa stiu daca as putea tine in mod legal contabilitate la o firma, sunt economista. As putea ... (vezi toată discuția)
Suspendare pensie si asociatie familiala Florin Lucian Manolescu Florin Lucian Manolescu Doua persoane care si-au facut o asociatie familiala sunt somate sa dea inapoi pensia in termen de 3 ani incepand din iulie 2009 datorita faptului ca sunt ... (vezi toată discuția)
Cas la cabinet individual medical diabus diabus Buna! Am un cabinet de optica medicala, dar am si o pensie de invaliditate de 355 Ron (dgn. de tumora operata) nerevizuibila, gradul II (doi) si as vrea sa ... (vezi toată discuția)