avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... putem fi date in judecata in caz penal?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

putem fi date in judecata in caz penal?

lucrez la un magazin de haine si am introdus pe langa hainele sefilor si haine din ale noastre. Sefii ne-au prins si ne-au pus sa semnam un referat prin care recunosteam k hainele sunt ale noastre... pe langa asta ne-au scos lipsa din inventar 20000 ron si ne-au dus la notar sa semnam k in 2 saptamani le dam banii daca nu vrem sa ne deschida proces penal conform articolului 292 cod penal. Noi inca lucram pentru ei si spun ei, vor sa vada ca ne dam interesul sa rezolvam problema..... Va rog sa ma ajutati cu un raspuns
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 03:31, 11 Decembrie 2009
nu e posibil ce se intampla.
practica v-au pus la notar sa declarati un fals, daca intr-adevar dvs nu ati facut disparuti cei 20.000 lei.
cred ca ar fi bine sa va adresati politiei ca sa ia masuri politia impotriva sefilor.
chiar daca ati facut o greseala, cu introducerea hainelor dfvs, totusi dvs ati fost obligati sa declarati ceva contrar adevarului si contrar vointei dvs.(din
cate am inteles eu).
ne pot face totusi dosar penal pentru ca am introdus hainele cu etichetele lor avandu-ne la mana cu actul notarial? va multumesc frumos
Faptul ca ati dat acea declaratie la notariat pe propria raspundere si cunoscand prevederile art.292 Cod Penal(fals in declaratii) inseamna ca ati recunoscut savarsirea infractiunii de delapidare(furt din gestiune) prin recunoasterea lipsei de 20000 RON!
Introducerea acelor haine la vanzare poate fi o tentaiva de comert ilicit si nu se sanctioneaza decat contraventional si cu confiscarea acelor haine!
Insa declaratia aceea este un lucru foarte grav!
Sfatul meu este sa mergeti la politie si sa faceti un autodenunt in sensul ca semnalati faptul ca ati incercat sa vindeti in magazin niste haine , ca ati fost prinsi si pentru asta vi s-a cerut sa dati acea declaratie , dar ca dvs nu ati sustras absolut nici o suma de bani din caseria acelei societati! Este singura dvs sansa!
Succes!
Pentru prima parte a problemei dvs. nu vad cum ati putea raspunde penal, insa pentru a doua (falsul in declaratii), ar fi bine sa lamuriti cat mai rapid si cat mai sincer acest aspect - se pare ca sefii vor sa va santajeze in acest fel!
Da, e complicata treaba.
Sefii se pare ca vor sa isi scoata banii lipsa pe spinarea dvs.
Incercati sa va cautati avocat pentru ca veti avea ceva probleme.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Am o problema grava cineva89 cineva89 daca ma poate ajuta cineva....pentru fals in declaratii care este pedeapsa sau care sunt consecintele? :((.cineva a facut un accident de masina si era in ... (vezi toată discuția)
Este legala inlocuirea unei declaratii intr-un dosar? violeta_vn violeta_vn Buna ziua, In urma cu ceva timp am depus o plangere la parchet pentru amenintare si santaj. Saptamana trecuta am fost chemata la politie sa dau declaratie, ... (vezi toată discuția)
Nu mai recunoaste ca a semnat pe contract dianella dianella Buna, As avea nevoie de un sfat. Am imprutat niste bani cuiva care acum nu mai recunoaste ca a semnat pe contractul facut intre noi. Facand comparatie ... (vezi toată discuția)