Am imprutat niste bani cuiva care acum nu mai recunoaste ca a semnat pe contractul facut intre noi. Facand comparatie acum cu alte semnaturi de-ale persoanei respective, am observat ca semnatura de pe contract e un pic modificata, facuta mai in graba, si astfel nu prea seamana cu cea "veritabila".
persoana respectiva ma amaninta acum ca ma da in judecata pentru fals - ca imi deschide dosar penal.
Ce trebuie sa fac? Cum pot afla daca depune plangere la politie? Cum ma pot apara in astfel de situatii?
Daca intradevar a semnat pe contractul respectiv, lasati-o sa se duca la politie.Veti da declaratii si le veti explica adevarul. Sper ca ati avut si martori cand ati incheiat contractul. Veti putea recupera banii ( daca nu e fapta penala) printr-un proces civil.Alta data sa incheiati contractul prin notariat. Va scuteste de necazuri.
imi era teama ca fiind o semnatura diferita vizibil fata de celelalte pe care le-am vazut ulterior, ca si un test grafologic nu ar putea identifica autorul ei
sper totusi sa rezolvam pe cale amiabila aceasta situatie
Atunci cand te fortezi sa scrii altfe lasi in mod inconsient"amprente" mult mai mari.
ex: Te gandesti cum sa-l faci pe "a", si-l faci un pic curb, insa asa il faci tu de obicei, insa cu o curbura nu atat de pronuntata. Cand incerci sa scrii altfel defapt crezi ca scrii altfel, dar faci literele asa cum iti vin prin cap sa para mai original. Si nu, nu par mai originale. Vei scrie de ex un e super cu o coada prea mare, daca in mod normal coada e un pic cam mare,etc,etc.
fortezi literele, si pe ele se va vedea mult prea clar ca ai un fel de-al face pe m sau pe n,etc...