avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... nu mai recunoaste ca a semnat pe contract
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

nu mai recunoaste ca a semnat pe contract

Buna,

As avea nevoie de un sfat.

Am imprutat niste bani cuiva care acum nu mai recunoaste ca a semnat pe contractul facut intre noi. Facand comparatie acum cu alte semnaturi de-ale persoanei respective, am observat ca semnatura de pe contract e un pic modificata, facuta mai in graba, si astfel nu prea seamana cu cea "veritabila".

persoana respectiva ma amaninta acum ca ma da in judecata pentru fals - ca imi deschide dosar penal.

Ce trebuie sa fac? Cum pot afla daca depune plangere la politie? Cum ma pot apara in astfel de situatii?

Multumesc inca de pe acum pentru orice sfat.
Cel mai recent răspuns: Ionut Lupu , Consilier juridic 22:22, 5 Februarie 2010
~ Conținut șters la cerere ~
Cred ca este bine sa faceti dv plangere la politie ca nu isi recunoaste semnatura si implicit contractul. Cereti expertiza grafologica.
Daca intradevar a semnat pe contractul respectiv, lasati-o sa se duca la politie.Veti da declaratii si le veti explica adevarul. Sper ca ati avut si martori cand ati incheiat contractul. Veti putea recupera banii ( daca nu e fapta penala) printr-un proces civil.Alta data sa incheiati contractul prin notariat. Va scuteste de necazuri.
da, a semnat in fata mea contractul

imi era teama ca fiind o semnatura diferita vizibil fata de celelalte pe care le-am vazut ulterior, ca si un test grafologic nu ar putea identifica autorul ei

sper totusi sa rezolvam pe cale amiabila aceasta situatie
Complet gresit.

Atunci cand te fortezi sa scrii altfe lasi in mod inconsient"amprente" mult mai mari.

ex: Te gandesti cum sa-l faci pe "a", si-l faci un pic curb, insa asa il faci tu de obicei, insa cu o curbura nu atat de pronuntata. Cand incerci sa scrii altfel defapt crezi ca scrii altfel, dar faci literele asa cum iti vin prin cap sa para mai original. Si nu, nu par mai originale. Vei scrie de ex un e super cu o coada prea mare, daca in mod normal coada e un pic cam mare,etc,etc.


fortezi literele, si pe ele se va vedea mult prea clar ca ai un fel de-al face pe m sau pe n,etc...

Sper ca te-ai prins ce am vrut sa-ti explic.

Alte discuții în legătură

Act sub semnatura privata in instanta romex romex Va rog sa ma lamuriti cu o problema : -Daca in instanta se depune un inscris sub semnatura privata care nu e redactat conform codului civil ( in cazul ... (vezi toată discuția)
Fals in acte emiliastanescu23@yahoo.fr emiliastanescu23@yahoo.fr buna ziua asociatul meu a facut mai multe contracte de imprumut de care eu nu stiu si a copiat semnatura mea de pe alte acte.Ce pot sa fac (vezi toată discuția)
Expertiza grafologica romex romex Stimati domni , In cazul in care pe un document prezentat in instanta si contestat ca nefiind real , una din semnaturile de pe un contract de vanzare ... (vezi toată discuția)