-Daca in instanta se depune un inscris sub semnatura privata care nu e redactat conform codului civil ( in cazul unui imprumut ) , sumele nu sunt trecute in cifre si litere , cel care ar fi primit nu a scris macar AM PRIMIT si BUN DE PLATA , datele de identificare ( CNP , serie de buletin) lipsesc martori decedati si imprumutatul nu recunoaste ca ar fi luat bani , intrucat cel care a redactat actul a comis un fals pe o hartie semnata in prealabil in alb de cel care ar fi luat banii , poate instanta sa dea o hotarare care sa tina loc de document valabil ?
Stiu ca e un subiect pe care deja l-am mai supus pe forum , am primit si multe raspunsuri si va multumesc tuturor , insa vroiam sa primesc mai multe indicatii si sfaturi .
Cu respect ,
Oricate sfaturi ati primi aici, instanta tot suverana ramane.
Ati semnat un act in alb? Cu alte cuvinte, nu puteti contesta semnatura? Nu va mai ramane altceva de facut decat sa invocati in favoarea dumneavoastra orice virgula din codul civil care v-ar putea fi favorabila.
Va multumesc pentru raspuns . Putem contesta semnatura martorului care e un fals , modul de asezare in pagina pune mari semne de intrebare , redactarea e facuta de cel care da in numele imprumutatului si doar semneaza imprumutatul , practic in tot inscrisul doar semnatura pare a mamei , nu exista un al doilea contract , plus ca actul face referire , in afara de o casa dobandita de cele doua parti prin act de vanzare , si la drepturi succesorale care vor ramane dupa decesul mamei acestora - la vremea respectiva in 2009 mama lor traia , decedand ulterior in 2011. Am facut plangere penala pentru fals , normal in urma unor cercetari si expertize grafologice trebuie sa se dovedeasca ca nu e autentic , dealtfel partea care pretinde ca a dat banii - o suma de 12.500 RON - nu are serviciu de 20 ani , are dosare de executare silita pentru neplata datorii la stat , e o persoana care acum cativa ani a mai facut un act pe care l-a semnat si alte parti si care dupa citire , in instanta au negat ca au semnat asa ceva - exista o rezolutie a parchetului in acest sens.
Noi stim ca un act care prevede instrainarea drepturilor succesorale e lovit de nulitate ; problema e ca in cadrul aceluiasi act este trecuta si casa dobandita prin act de vanzare -cumparare cu clauza .
Vom vedea cum vor decurge lucrurile . Speram ca organele de cercetare sa-si faca datoria si instanta sa aprecieze la adevarata valoare a spetei .
Inca o data va multumesc
Cu stima
VA MULTUMESC PENTRU RASPUNS, VOM INCERCA PE TOATE CAILE SA DEMONSTRAM CA E UN FALS . DEALTFEL AM FACUT PLANGERE PENALA PENTRU FALS SI VEDEM CUM SE VOR DESFASURA "OSTILITATILE >
VA MULTUMESC PENTRU ATENTIE
Imprumut
romex
Va rog sa-mi spuneti , in cazul in care o persoana se imprumuta de la alta persoana intocmind un act sub semnatura privata este de ajuns doar semnatura ... (vezi toată discuția)