avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... nu mai recunoaste ca a semnat pe contract
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

nu mai recunoaste ca a semnat pe contract

Buna,

As avea nevoie de un sfat.

Am imprutat niste bani cuiva care acum nu mai recunoaste ca a semnat pe contractul facut intre noi. Facand comparatie acum cu alte semnaturi de-ale persoanei respective, am observat ca semnatura de pe contract e un pic modificata, facuta mai in graba, si astfel nu prea seamana cu cea "veritabila".

persoana respectiva ma amaninta acum ca ma da in judecata pentru fals - ca imi deschide dosar penal.

Ce trebuie sa fac? Cum pot afla daca depune plangere la politie? Cum ma pot apara in astfel de situatii?

Multumesc inca de pe acum pentru orice sfat.
Cel mai recent răspuns: Ionut Lupu , Consilier juridic 22:22, 5 Februarie 2010
Chiar daca persoana imprumutata de dvs.,va depune plangere nu aveti de ce sa va temeti deoarece o expertiza grafologica care va fi efectuata in cauza va demonstra ca afirmatiile acesteia sunt lipsite de veridicitate.
Cred ca daca termenul in care trebuia sa va fie achitata datoria a trecut o puteti da in judecata, in civil, pentru pretentii si sa solicitati restituirea imprumutului
Da, actionati in civil intrucat riscati sa se prescrie datoria.
In penal nu cred ca aveti sanse si veti pierde cateva luni de zile degeaba.

avocat Claudiu Lascoschi
Descrieti o situatie si aveti niste intrrebari, care par ca vreti dvs sa dati in judecata pe cineva pentru ca nu recunoasteti un act si vreti sa invocati ca semnatura ar fi falsa. k poate ma insel.
Daca aceasta persoana face acest denunt calomnios, stiind adevarul, va ramane sa incepeti o actiune in pretentii, daca contractul are prevazuta o data scadenta privind imprumutul. Trebuie sa mai stiti, daca actul nu are indeplinite anumite conditii de forma privind incheierea contractului de imprumut, se poate sa nu fie recunoscut actul. Iar pe penal lasati sa va acuze dvs sustineti adevarul si tot asa pana la o sentinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act sub semnatura privata in instanta romex romex Va rog sa ma lamuriti cu o problema : -Daca in instanta se depune un inscris sub semnatura privata care nu e redactat conform codului civil ( in cazul ... (vezi toată discuția)
Fals in acte emiliastanescu23@yahoo.fr emiliastanescu23@yahoo.fr buna ziua asociatul meu a facut mai multe contracte de imprumut de care eu nu stiu si a copiat semnatura mea de pe alte acte.Ce pot sa fac (vezi toată discuția)
Expertiza grafologica romex romex Stimati domni , In cazul in care pe un document prezentat in instanta si contestat ca nefiind real , una din semnaturile de pe un contract de vanzare ... (vezi toată discuția)