avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... putem fi date in judecata in caz penal?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

putem fi date in judecata in caz penal?

lucrez la un magazin de haine si am introdus pe langa hainele sefilor si haine din ale noastre. Sefii ne-au prins si ne-au pus sa semnam un referat prin care recunosteam k hainele sunt ale noastre... pe langa asta ne-au scos lipsa din inventar 20000 ron si ne-au dus la notar sa semnam k in 2 saptamani le dam banii daca nu vrem sa ne deschida proces penal conform articolului 292 cod penal. Noi inca lucram pentru ei si spun ei, vor sa vada ca ne dam interesul sa rezolvam problema..... Va rog sa ma ajutati cu un raspuns
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 03:31, 11 Decembrie 2009
sefii nostrii ne ameninta k ne vor cere si dreptul de copyright pt k le-am folosit etichetele cu firma lor. au marca inregistrata.... se poate asa ceva? ne-au chemat sa le dam maine 4000 ron din suma.... nu stiu ce sa facem....
va sfatuiesc sa nu dati nici un ban.
ce ati facut dv nu este neaparat o fapta penala.
sunt multe chestii ce pot fi facute, insa nu ma aventurez sa dau solutii de acest gen pe forum, din pacate. cu stima.
Fiind o situatie in care patronii au speculat necunoasterea legii de catre dvs,credulitatea,dar mai ales ,teama pe care v-au indus-o deliberat si v-au santajat si continua sa o face,cel mai bine ar fi sa mergeti cu curaj la politie sa spuneti adevarul despre cele intamplate si sa formulati plangere penala impotriva patronilor,
Beneficiati si de faptul ca probabail ,sunteti mai multe persoane in aceasta situatie,ceea ce ar constitui un argument in plus pentru a nu mai avea teama ,dar si pentru a face dovezi pertinente.
Eventual,angajati un avocat care va va indruma si ajuta in cel mai profesionist si adecvat mod.
cosmi24 a scris:

sefii nostrii ne ameninta k ne vor cere si dreptul de copyright pt k le-am folosit etichetele cu firma lor. au marca inregistrata.... se poate asa ceva? ne-au chemat sa le dam maine 4000 ron din suma.... nu stiu ce sa facem....

Parerea mea este ca ar trebui sa mergeti insotita de avocat.
Trebuie inteles clar care este treaba.
Nu merge pe bajbaite sa va dam sfaturi.
Este bine de stiut de catre avocat si ce spune patronul.Poate are si avocatul sa ii puna intrebari.O mica ancheta fara sa se observe.Este bine de stiut ce zice patronul.Nu prin telefonul fara fir aici pe forum.Trebuie vazuta si reactia lui.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am o problema grava cineva89 cineva89 daca ma poate ajuta cineva....pentru fals in declaratii care este pedeapsa sau care sunt consecintele? :((.cineva a facut un accident de masina si era in ... (vezi toată discuția)
Este legala inlocuirea unei declaratii intr-un dosar? violeta_vn violeta_vn Buna ziua, In urma cu ceva timp am depus o plangere la parchet pentru amenintare si santaj. Saptamana trecuta am fost chemata la politie sa dau declaratie, ... (vezi toată discuția)
Acuzat de fals in declaratii pascariuionel08 pascariuionel08 buna seara !ma aflu intr-o situatie neplacuta respectiv sunt acuzat de infractiune de fals in declaratii;la intocmirea dosarului in vederea sustinerii unui ... (vezi toată discuția)