avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am dreptul la o cotă parte din apartament?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am dreptul la o cotă parte din apartament?

Bună seara
Sunt căsătorită de 20 ani legal și avem un copil de 14 ani, în toți anii ăștia am locuit în casa soacrei (mamei lui) el nu are acte pe apartament, acum un an a murit mama lui și încă nu a făcut acte de succesiune pe apartament, menționez ca este singur la părinți și tatăl lui a murit demult, el acum vrea sa divorțeze, întrebarile mele sunt:
1. Am dreptul la o cota parte din apartament la un eventual divorț, în condițiile în care el încă nu are acte pe apartament??
2. Copilul împlinește în decembrie 14 ani și trebuie sa ii facă buletinul, el refuzând sa facă actele pe apartament deoarece crede ca dacă divorțam și el nu are acte pe apartament nu îmi mai revine nimic, cum sa procedez sa ii pot face copilului meu buletin în condițiile în care nu avem acte pe apartament?
Mulțumesc!
Ultima modificare: Luni, 2 Decembrie 2019
Mr.Brooks, utilizator
Cel mai recent răspuns: Mr.Brooks , utilizator 07:52, 3 Decembrie 2019
~ Conținut șters la cerere ~
Din pacate nu aveti niciun drept de proprietate asupra imobilului moștenit de soțul dvs, acesta fiind un bun propriu. Cu toate acestea, daca reușiți să obțineți ca divorțul sa se pronunte din vina exclusivă a soțului dvs si nu aveti o locuință proprietate personală puteti obtine un drept de întrucât viager asupra acelui imobil sau anumite daune morale.
Contactați un avocat sa va explice pe larg cum puteti obtine un avantaj în aceste condiții.
Ultima modificare: Luni, 2 Decembrie 2019
Avocat Neagu Elena, Avocat
Am înțeles, mulțumesc pentru răspunsuri.
Menționez ca nu dețin o locuință proprietate personală, soțul vrea divorțul deoarece este într-o alta relație de un an, eu aflând abia acum.

Avocat Neagu Elena a scris:

Din pacate nu aveti niciun drept de proprietate asupra imobilului moștenit de soțul dvs, acesta fiind un bun propriu. Cu toate acestea, daca reușiți să obțineți ca divorțul sa se pronunte din vina exclusivă a soțului dvs si nu aveti o locuință proprietate personală puteti obtine un drept de întrucât viager asupra acelui imobil sau anumite daune morale.
Contactați un avocat sa va explice pe larg cum puteti obtine un avantaj în aceste condiții.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi si obligatii doris24 doris24 Buna ziua. Am 24 de ani,sunt casatorita din aprilie 2010 si am un baier\tel de 1 an si 3 saptamani. Vreau sa depun pt divort si sa ma mut la tatal meu. Din ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, copilul meu minor a fost încredințat in intretinere ... laurafrincu laurafrincu Bună ziua, copilul meu minor a fost încredințat in intretinere mie și în urma hotărârii judecătorești eu și fostul soț avem custodie comuna. Dupa ... (vezi toată discuția)
Am divorțat și urmează să face partajul unui imobil luat prin prima casă. ce șanse am să păstrez imobilul dacă fostul soț nu e de acord cu asta? Simona_29 Simona_29 Buna ziua. Sunt proaspat divortata si urma sa facem partajul imobilului pe care il detin impreuna cu sotul de 5 ani jumate prin creditul Prima Casa (am luat o ... (vezi toată discuția)