avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1022 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Declaratie vamala elvetia
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Declaratie vamala elvetia

Am cumparat in urma cu 2 luni cu numere rosii o masina adusa din Elvetia fara declaratie vamala. Fara a stii prea multe fiind prima masina pe numele meu am facut actele de vanzare cumparare si am scos inca 2 seturi de numere rosii. Cele 2 seturi de numere au fost eliberate fara a avea stampila de la primarie pe actul de vanzare cumparare si declaratia vamala. Recent cel de la care am cumparat masina a venit in tara asa ca am fost impreuna cu el sa facem la primarie radierea si cumpararea validand in cele din urma actul de vanzare cumparare in lipsa declaratiei vamale. M-am lovit de lipsa acesteia la inmatricularea masinii fiind omisa in situatiile precedente. Am intrebat la politie si am fost la vama acestia spunandu-mi in cele din urma ca actul meu de vanzare este nevalid iar cel de la care am cumparat masina a comis o infractiune vanzand masina fara declaratia vamala. Aparent nici nu pot plati eu aceasta declaratie ci cel care a adus-o in tara si nici nu sunt dispus fiind o suma foarte mare pentru valoarea masinii(in jur de 800 de euro costa declaratia). Intrebarea mea este daca imi pot recupera prejudiciul fiind victima unei inselatorii.
Ultima modificare: Marți, 3 Decembrie 2019
Peugeot 307, utilizator

Alte discuții în legătură

Numere provizorii auto,apare la fisc? Luciann739 Luciann739 Buna seara Am si eu o intrebare... daca se ia o masina adusa de afara (Elvetia) madina fiind radiata adusa pe platforma la care s a plătit vama pe numele ... (vezi toată discuția)
Acte necesare inmatricularii unei masini cumparate in austria carina2012 carina2012 Buna seara. Doresc sa achizitionez o masina din Austria. Pentru a evita stresul ce urmeaza cu inmatricularea ei in Romania as dori sa stiu de ce acte am nevoie ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto non ue pt persoana cu dizabilitati. dignitas dignitas Buna ziua! Intentionez sa achizitionez un autoturism care se afla deja in Romania, pe numele unui cetatean roman. Masina a fost cumparata din Elvetia in urma ... (vezi toată discuția)