avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 200 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... prima de stabilitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

prima de stabilitate

Personalul in sistemul sanitar beneficiaza in trimestrele II si IV ale fiecarui an calendaristic de cate o prima de stabilitate al carei cuantum se stabileste corespunzator lunii in care se face plata primei.
Pentru trimestul II plata primei s-a facut in luna octombrie, luna in care au eram in pensie, cu data de 01 septembrie2009, si prin urmare nu am primit motivat de art.5 din H 578/2008 "nu beneficiaza de prima de stabilitate persoanele care au contract individual de munca suspendat, in conditiile legii, si nu desfasoara activitate in unitate in cursul lunii din anul calendaristic in care se acorda prima de stabilitate".
Este corect acest raspuns dat in scris de conducerea spitalului si in cazul in care eu am dreptate cum pot actiona mai departe?
Multumesc pentru orice sugestie
Cel mai recent răspuns: flexi , utilizator 12:06, 4 Decembrie 2009
Daca plata s-ar fi facut la finele trimestrului 2,nu ar fi fost nici o problema.
Din ce povestiti dvs, in luna in care s-a dat acest spor dvs erati deja pensionat de cel putin 1 luna.
Asa cum ati spus si dvs, cuantumul sporului se stabileste corespunzator lunii in care se face plata acestuia, respectiv in cazul dvs corespunzator lunii octombrie, luna in care dvs erati pensionat de min. 1 luna.

In afara de aceasta, legea prevede expres conditia obligatorie ca salariatul sa fie prezent in activitate in luna in care acest spor se acorda. (art. 4 din HG 578)

Mai mult, trebuie sa aveti in vedere si prevederile art. 2 din acest HG care prevede ca "Personalul din sistemul sanitar care a beneficiat de prima de stabilitate si ale carui raporturi de munca inceteaza, din motive imputabile acestuia, in cursul anului calendaristic pentru care s-a acordat prima de stabilitate are obligatia de a restitui cota-parte necuvenita calculata proportional cu perioada nelucrata pana la sfarsitul anului calendaristic pentru care a fost acordata prima de stabilitate."

Sincer, nu cred ca aveti sanse de a beneficia de acest spor.
Puteti sa formulati actiune la Tribunalul din raza caruia domiciliati.
Pentru trimestrul II plata primei de stabilitate aferenta ar fi trebuit facuta in luna iulie, luna in care eram la munca :iar sugestia cu tribunalul cum sa o motivez

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prima de stabilitate petra727 petra727 care este baza legala pentru acordarea cuantumului lunar al primei de stabilitate in sistemul sanitar? (vezi toată discuția)
Stabilitate in domeniul sanitar marinescu adrian marinescu adrian mai este in vigoare HG 578/2008- privind stabilirea cuantumului primei de stabilitate pentru personalul din sistemul sanitar, precum si a modului de acordare ... (vezi toată discuția)
Salariul la reangajare dupa ingrijire copil pina la 2 ani clau.sim. clau.sim. Stie cineva sa-mi spuna daca se aplica legea salarizarii unice la bugetari? Sint blocate intr-adevar toate maririle de salar? Este normal ca la reangajare ... (vezi toată discuția)