avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1060 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariul la reangajare dupa ingrijire copil pina la 2 ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariul la reangajare dupa ingrijire copil pina la 2 ani

Stie cineva sa-mi spuna daca se aplica legea salarizarii unice la bugetari? Sint blocate intr-adevar toate maririle de salar? Este normal ca la reangajare salariul sa fie acelasi ca acum 2 ani,chiar daca colegii mei au beneficiat de 2 mariri salariale?Ma poate lamuri cineva?
Cel mai recent răspuns: zzenovia , utilizator 08:10, 30 Martie 2010
Conform art.17 din Legea 330/2009 , la reluarea activitatii se acorda salariul corespunzator treptei avute la data plecarii in CCC. Se interpreteaza gresit daca se acorda salariul avut , este diferenta intre salariul avut la data intrarii in CCC si salariul corespunzator treptei avute .
Practic trebuie sa va acorde salariul corespunzator unui alt salariat in plata cu aceeasi treapta si aceesi gradatie ca a dvs.
Se introduce in salariu de baza si prima de stabilitate chiar daca nu a .beneficiat in 2008 salariatul ?
Se introduce in salariul de baza cuantumul lunar al primelor de stabilitate acordate in anul 2009 (daca s-a data o prima in anul 2009 se imparte la 12 luni , daca s-au dat doua se aduna si se imparte suma la 12 luni ; in general la unitatile finantate de la buget s-a dat numai o prima de stabilitate)
Pentru o salariata care a fost in CIC din 2008, nu a beneficiat nici de spor de preventie, nici de primele de stabilitate, se introduce cuantumul primei in noul salariu de baza ? In lege se specifica " ... pentru categoriile de personal care au beneficiat ...."
Salariatei care a fost in CCC in anul 2008 ( nu avea cum sa primeasca in 2009 prima de stabilitate si nici sporul de preventie) se acorda salariul corespunzator treptei si gradatiei , salariul se stabileste corespunzator cu un al altui salariat aflat in activitate cu aceeasi treapta si gradatie (in comcluzie se acorda toate platile chiar daca persoana respectiva nu a beneficiat de ele insa a beneficiat toata categoria din care face parte )

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie titlu doctor in stiinte marbostgms marbostgms Cele 15% sporul de doctorat se mai acorda in prezent ? Cunosc ca in Noua Lege a salarizării se va reintroduce acest spor. Multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Contestatie mod calculare salariu ContSters134600 ContSters134600 X-( :(( Buna ziua, Am o mare problema. Incerc sa va descriu cat mai pe scurt situatia in care ma aflu deoarece nu am suficient timp la dispozitie: Problema ... (vezi toată discuția)
Se aplica sau nu legea 330/2009 de la 1 ianuarie? bora_alexx bora_alexx ce credeti se aplica sau nu legea salarizarii unice de la 1 ianuarie? chiar daca aceasta a fost promulgata si nu are efect retroactiv ne poate afecta in un fel ... (vezi toată discuția)