avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Declarare venit chirie
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Declarare venit chirie

Buna ziua
Facand un bine, unei familii , lasandu i sa locuiasca intr o casa , proprietate personala, nu i am deranjat niciodata, acum cand v or sa plece, ma ameninta ca nu am contract, si se duc la fisc etc…recunosc greseala mea, la inceput le am cerut datele din buletin pentru contract, am discutat detalii….
Nu am primit nimic…cum pot sa fac un contract doar pe datele mele.
Nu exista nici o chitanta, sau alceva din partea lor ca mi au platit ceva,

va intreb , pot avea probleme?
dar stau si ma intreb pana acum de ce nu au zis nimic

multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Decembrie 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 23:23, 6 Decembrie 2019
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da,pot sa mearga si la fisc,dar nu rezolva mare lucru. Poate in instanta daca au vreo dovada.Din cate inteleg nu exista dovezi.Din aceasta cauza primul care are de suferit sunteti dumneavoastra,care nu trebuia sa permiteti accesul in casa,adica sa predati cheile,inainte de semnarea unui contract cu clauze limpezi,pe care sa il declarati la fisc si sa achitati impozit.Motivatia dumneavoastra nu prea sta in picioare.Nu ei aveau obligatia sa zica ceva ci dumneavoastra trebuia sa -i intrebati ca cauta acolo fara acte? Incercati pe cale amiabila sa incheiati aceasta colaborare si atentie mare pentru viitor.
Multumesc, pentru raspuns. Aveti dreptate, greseala mea.
Asa este cand ai incredere in oameni, eu cand le am lasat casa, am convenit sa aibe grija de ea. daca era bloc, nici nu ma complicam, la casa e altceva, trebuie iarba taiata, pomii curatati, etc. Eu fiind mai mereu plecat, am zis sa fac un bine si pentru mine si pentru ei.

Dar vreau sa va intreb, la ce va ti gandit cand ati spus ca eu pot avea de suferit. In instanta nu cred ca merg, fiindca vor sa pleca in strainatate....daca v or face vreo plangere, din ce mi au spus este cu anaful. Si chiar nu am timp, fiind mai mereu plecat.
Multumesc anticipat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
S-a presupus sa ca le-ati pus casa la dispozitie contra cost (adica, chirie fara acte). Din cate inteleg, nu ati incasat bani de la ei. Nu trebuie sa va faceti probleme.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chiriasi dati afara si cu lucrurile retinute arysiso arysiso Buna ziua, Problema mea este urmatoarea .. Am inchiriat anul trecut in iulie printr-o agentie un apartament cu contract facut de ei si semnat de catre noi si ... (vezi toată discuția)
Chiriasul a furat din casa stircu stircu Am inchiriat casa. Am un contract de inchiriere, facut de mana, intre mine(proprietar)si chirias. Acesta a locuit impreuna cu mai multe persoane in locuinta ... (vezi toată discuția)
Nedeclarare la fisc a contractului de inchiriere VerTrad1 VerTrad1 Buna ziua! Va solicit un sfat in aceasta privinta: Am inchiriat garsoniera proprietate personala unei persoane si am incheiat un contract. Avand domiciliul la ... (vezi toată discuția)