avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj

In prezent sunt somer si beneficiez de indemnizatie de somaj.
In acelasi timp sunt asociat intr-un S.R.L. fara insa a realiza nici un fel de venituri din aceasta calitate.
As dori sa stiu daca in perioada cat beneficiez de indemnizatia de somaj, pot sa inchei si un contract individual de asigurare de somaj, conform art. 20 litera a, din legea 76/2002 ?
Va multumesc anticipat pentru raspunsul Dvs.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:46, 4 Decembrie 2009
Legea mu interzice o asemenea situatie deci puteti incheia contract numai ca va trebui sa indicati ca venit minimul pe economie pentru a nu afecta indemnizatia de somaj pe care o primiti deja
1. Din legea 76/2002:
Art. 20. - Se pot asigura în sistemul asigurărilor pentru şomaj, în condiţiile prezentei legi, următoarele persoane:
a) asociat unic, asociaţi;
b) administratori care au încheiat contracte potrivit legii;
c) persoane autorizate să desfăşoare activităţi independente;
d) membri ai asociaţiei familiale;
e) cetăţeni români care lucrează în străinătate, conform legii;
f) alte persoane care realizează venituri din activităţi desfăşurate potrivit legii şi care nu se regăsesc în una dintre situaţiile prevăzute la lit. a)-e).
2. Atata timp cat sunteti somer indemnizat nu vad de ce ati mai incheia un contract de asigurare cu AJOFM? O puteti face dupa expirarea perioadei de somaj.
Ultima modificare: Vineri, 4 Decembrie 2009
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare indemnizatie somaj B. Stefan B. Stefan Contractul individual de munca (peste 2 ani vechime) este incetat conform art.55 lit.b din C.M. din data de 19.02.2009. Se mai poate beneficia de indemnizatia ... (vezi toată discuția)
Contract de asigurare pentru somaj gicubutnaru gicubutnaru As dori sa stiu ce inseamna \"Contract de asigurare pt.somaj\".Multumesc mult pentru raspuns. (vezi toată discuția)
Art.55 lit b urmat de somaj gheorghita gheorghita Buna ziua Va urmaresc de ceva vreme . Doresc si eu sa cunosc parerea d-voastra in urmatoarea problema. Am incetat activitatea din cadrul companiei cf. ... (vezi toată discuția)