avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

iesire din indiviziune

Buna ziua,

In urma vizitei expertului judiciar in vederea evaluarii terenului unde locuiesc in indiviziune cu sora mea acesta a declarat ca metoda de evaluare pe care o va folosi este aplicarea unui coeficient de corectie de 50% pentru terenul care se afla sub casa.
Precizez ca terenul se afla intr-o zona centrala a Bucurestiului iar aceasta metoda mi se pare mai mult decat dubioasa.

Exista vreo prevedere legala care sa sustina metoda domnului expert? Care este intentia acestei subevaluari fatise?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 11:52, 4 Decembrie 2009
buna ziua!
ce va pot spune cu siguranta tine de grilele notariale:
-valoarea de grila a imobilelor se diminuaza cu 15% este un indice de corectie care se aplica grilelor.
iar valoarea terenului ocupat de constructii se diminueaza cu 30% fata de valoarea terenului liber.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza judiciara teren color66 color66 Buna ziua, In urma vizitei expertului judiciar in vederea evaluarii terenului unde locuiesc in indiviziune cu sora mea acesta a declarat ca metoda de ... (vezi toată discuția)
Problema cu grila notariala craiova : eu nu inteleg cum la craiova ... HAMARSOLD700 HAMARSOLD700 PROBLEMA CU GRILA NOTARIALA CRAIOVA : eu nu inteleg cum la Craiova un apartament din zona A 3 construit inainte de 1977 este evaluat in grila notariala la ... (vezi toată discuția)
Schimbare metoda de evaluare David75 David75 Buna ziua, Am urmatoarea situatie: - partaj judiciar imobil cu plata sulta - s-a facut raportul de expertiza initial de catre expert folosindu-se ... (vezi toată discuția)