avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie urmas

Buna ziua . As dori sa va adresez o intrebare. Tatăl meu a lucrat în Combinatul siderurgic Galați. La 42 de ani a decedat în accident de muncă. Lucrat 20 de ani grupa 1 de muncă. In prezent mama mea beneficiaza de pensie de urmaș. Pana acum punctajul pensiei se împărțea la 35 de ani . Dar am inteles ca sa modificat la 25 de ani grupa 1 ( siderurgic) tatăl meu daca a lucrat doar 20 ani acum la cat se împărțea. Se poate face cerere ptr recalculare? Va multumesc, cu stima.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 09:19, 8 Decembrie 2019
Grupa I in acest caz nu intra in recalculare.
Doar cei care au lucrat in conditii speciale intra in recalculare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Punctajul suplimentar pentru activitatea lucrata in grupa de munca cioarec carmen cioarec carmen Mătuşa mea se află în următoarea situaţie: ªoţul său este decedat din anul 2009 iar în prezent dânda benficiază de pensie de urmaş.În luna ... (vezi toată discuția)
Recalculare Ggeorghe Ggeorghe Buna ziua. Am iesit la pensie in febr 2016 cu un stagiu complet de cotizare de 42 ani o luna, din care 25 ani, o luna si 5 zile in grupa speciala de munca. ... (vezi toată discuția)
Noua lege privind recalcularea pensiilor de grupa de la 01.10.2018 Viorel_Lucaciu Viorel_Lucaciu In aceasta lege, privind recalcularea pensiilor de la 01.0ct.2018, a celor care au lucrat în grupa I-a și a II-a, cum este prevazuta recalcularea pentru cei ... (vezi toată discuția)