avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nume copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nume copil

Buna ziua. Va spun povestea pe scurt. Soțul meu a avut o amanta in timpul căsniciei noastre. Aceasta a rămas însărcinată și a născut de curând. Noi incercam sa ne refacem căsnicia. Am fost de acord sa se treacă pe certificat pentru ai da pensia alimentara copilului. Soțul acum mi-a spus că dorește să treacă copilul pe numele nostru de familie. Întrebarea este, ar putea fi ceva dezavantaje pt noi sau ne- ar putea afecta cu ceva pe viitor pe mine sau pe copii noștri daca aceasta va avea numele nostru?
Dacă totuși alege sa o lase pe numele mamei iar ulterior copilul va ajunge la noi, putem schimba atunci numele?
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Adriana_lascu , utilizator 15:35, 4 Decembrie 2019
~ Conținut șters la cerere ~
Buna ziua,
Ca poarta sau nu numele de familie al tatalui minorul are exact aceleasi drepturi ca si copii din casatorie demonstrandu-si filiatia cu certificatul de nastere unde, la rubrica tata, apare numele INTREG al tatalui..
Schimbarea ulterioara a numelui se va putea face doar cu acordul mamei naturale.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Decembrie 2019
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
Se poate să fac un act legal în care acest copil sa nu ceara nici un drept?
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecerea unui copil de pe un nume de familie pe un altul Madipap Madipap Buna ziua, vin si eu cu o rugaminte pentru un sfat pentru urmatorul caz: Prietena mea s-a despartit de sotul sau dar nu a inaintat divortul desi in fapt ... (vezi toată discuția)
Stabilire filatie nume copil, ce inseamna................ rafaels rafaels [b]trebuie prin judecatorie, si ce documente e nevoi, asa mi-sa cerut de la starea civila sa treaca copilul pe nuemle tatalui, acum copilul e pe numele mamei ... (vezi toată discuția)
Numele copilului si pensia de intretinere Dia92 Dia92 Sunt divortata din februarie de tatal copilului, am custodia exclusiva. Tatal nici macar nu are intentia de a plati pensia alimentara de 5 luni de zile si ... (vezi toată discuția)