avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis auto cat B-hipocuzie moderata bilaterala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis auto cat B-hipocuzie moderata bilaterala

I-mi voi reinoi permisul si am efectuat vizita medicala , la ORL este specificat apt Cod 02 (dar nu specifica daca este pe o ureche sau pe amandoua )
Am permis de conducere din 1987.
In legislatie nu am gasit nimic referitor la deficientele de auz cat,1 (B ) decat paragraful 2.4 de mai jos.
In ordinul Ministrului sanatatii am gasit urmatoarele :

“2.3. Solicitantii care present hipoacuzie bilaterala care nu poate fi corectata la nici o ureche pot fi incadrati doar la grupa 1 daca vehicolul dispune de oglinzi mai mari.( banuesc ca se refera la cei din categoria 2 )
2.4 Pentru solicitantii care reprezinta hipoacuzia cu sau fara correctie protetica ,dupa caz ,si cere solicita permis auto pentru grupa 1 se elibereaza avizul apt/apt conditionat , cu recomandarea echiparii autovehicolului potrivit prevederilor pct. 2.3 “
Clinica la care am efectuat fisa medicala , nu avea laborator de testare a auzului si am fost trimis la o reprezentanta Clarifon la care pretul pentru proteze auditive costa mai mult decit masina ,mi s-a parut mai mult o chestie de marketing.
Intradevar am probleme cu auzul ,am lucrat peste 35 ani im mediu zgomotos si am depasit limita admisa ,dar eu nu am gasit limita admisa pentru Cat. 1 (pentru cat 2 este prevazuta in Ordinul Ministrului )

Va rog sa ma ajutati cu urmatoarele.
1) Ce reprezinta cod 02 (OK deficiente de auz ) de pe permis , in cazul in care sunt oprit de un agent de circulatie ce documente mai sunt necesare .

2) ce inseamna juritic "cu avizul unei unitati de asistenta medicala autorizata "
Ultima modificare: Miercuri, 4 Decembrie 2019
interorient, utilizator

Alte discuții în legătură

Permis de conducere persoane surde ContSters98245 ContSters98245 Buna seara, Persoanele cu handicap auditiv (surzi, sudo-muti) au dreptul să obtina permis de conducere? (vezi toată discuția)
Conducere cu aparat auditiv Nadia40 Nadia40 Buna seara,intrebarea mea este ...daca sotul meu dupa sia pierdut auzul la o ureche si trebuie sa poarta aparat auditiv mai poate conduce?Este sofer de tir si ... (vezi toată discuția)
Interpretarea ordinului nr. 1162 din 31/08/2010 emis de ministerul sanatatii infoleg infoleg Consultul ORL e obligatoriu pt Grupa 1 (fosti amatori) de conducatori auto? Ordin nr. 1162 din 31/08/2010 al Ministerului Sanatatii pentru aprobarea ... (vezi toată discuția)