avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Conducere cu aparat auditiv
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Conducere cu aparat auditiv

Buna seara,intrebarea mea este ...daca sotul meu dupa sia pierdut auzul la o ureche si trebuie sa poarta aparat auditiv mai poate conduce?Este sofer de tir si are 41 ani...Ii mai reinnoieste permisul de conducere?Multumesc anticipat pt raspuns!
Cel mai recent răspuns: Nadia40 , utilizator 08:30, 12 Ianuarie 2018
Isi poate reinnoi permisul de conducere, este necesar avizul medicului ORL, purtarea aparatului auditiv nu impiedica reinnoirea permisului de conducere.

Ordinul 1162/2010 pentru aprobarea Normelor minime privind aptitudinile fizice si mentale necesare pentru conducerea unui autovehicul.

ANEXA - Norme minime privind aptitudinile fizice si mentale necesare pentru conducerea unui autovehicul
2. Auzul
Permisele de conducere auto pot fi eliberate sau reinnoite pentru candidatii sau conducatorii auto din grupa 2 numai cu avizul unei unitati de asistenta medicala autorizate. Se acorda o atentie deosebita examinarii medicale, tinandu-se seama de posibilitatile de compensare.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot da de permis? TheRoW TheRoW Buna ziua, as dori si eu sa va intreb daca pot da de permisul de conducere. Subliniez ca am probleme cu auzul dar am aparate auditive si aud foarte bine cand ... (vezi toată discuția)
Interpretarea ordinului nr. 1162 din 31/08/2010 emis de ministerul sanatatii infoleg infoleg Consultul ORL e obligatoriu pt Grupa 1 (fosti amatori) de conducatori auto? Ordin nr. 1162 din 31/08/2010 al Ministerului Sanatatii pentru aprobarea ... (vezi toată discuția)
Raspuns referitor la retinerea permiselor si obligarea refacerii analizelor persoanelor cu handicap mediu - atacarea acestuia in contencios administrativ ovidiu7676 ovidiu7676 mai explicit in urma unei petiti am primit raspuns referitor la retinerea permiselor si OBLIGAREA refaceri analizelor a persoanelor cu handicap la gramada ... (vezi toată discuția)