avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 381 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bani trimisi in cont in vederea unui antecontract
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bani trimisi in cont in vederea unui antecontract

Buna ziua,

In urma cu un an am cazut de acord cu un cumparator sa ii vand o casa. In toata aceasta perioada el mi-a transferat 10.000 euro in cont urmand ca pana la finalul acestui an sa imi dea diferenta pana la 25.000 euro(un avans pentru a incheia un antecontract). Din motive obiective am fost nevoit sa il astept in toata aceasta perioada. In masura in care pana la finalul anului nu imi da diferenta de bani, asa cum am convenit verbal, el poate avea pretentii asupra celor 10.000 euro pe care mi i-a transferat in cont in mai multe transe? Mentionez faptul ca nu este facut nici un act notarial sau de oricare alta forma.

Multumesc anticipat,
Ultima modificare: Joi, 5 Decembrie 2019
Alexandru.apostol, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 16:59, 5 Decembrie 2019
Sumele de bani v-au fost virate in contul bancar, cu titlu de avans , asadar exista un inscris care poate fi completat cu martori, in instanta, in vederea restituirii avansului remis.
Va sugerez sa incheiati un antecontract, care sa reglementeze drepturile si obligatiile partilor.

Ultima modificare: Joi, 5 Decembrie 2019
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Când va virat banii în cont, a primit o chitanță de la casieria băncii. Acea chitanță reprezintă probă scrisă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avans imobil Mihai. 13 Mihai. 13 Ce suma maxima se poate da sub forma de avans pentru locuință, sub forma de înțelegere bilaterala. Fără a merge la notar sau a face virament bancar (vezi toată discuția)
Bună ziua! doresc sa cumpăr o casa insiruita de la o persoana ... Dana20x Dana20x Bună ziua! Doresc sa cumpăr o casa insiruita de la o persoana fizica. Pretul cerut de vanzator este în euro și tot in euro dorește sa încaseze banii. Vom ... (vezi toată discuția)
Al doilea avans pe baza unui contract de vanzare cumparare DanCI85 DanCI85 Buna ziua, In urma cu ceva vreme am semnat un antecontract de vanzare-cumparare (in calitate de promitenti cumparatori) pentru un imobil ce urmeaza a fi ... (vezi toată discuția)