Se poate emite decizia de imputatie in perioada in care raportul de serviciu este suspendat?Sau pe timpul suspendarii nu opereaza prescriptia dreptului de a emite aceasta decizie?Multunesc
Decizia de imputatie nu te ajuta cu nimic, intrucit codul muncii actulizat arata ca raspunderea materiala s-a transformat in raspundere patrimoniala!ASA CA ITI TREBUIE O HOTARIRE JUDECATOREASCA DEFINITIVA SI IREVOCABILA SI INVESTITA CU TITLU EXECUTORIU CA SA POTI PRETINDE RECUPERAREA UNUI PREJUDICIU!
Daca tii mortis sa faci 2 ilegalitati fa asa:
-emite decizie de imputatie in perioada in care raportul de serviciu este suspendat si ajungi si la comisia de disciplina si posibil la procuratura pentru abuz in serviciu si mai mult ca sigur in instanta!
Dreptul conducatorului autoritatii sau institutiei publice de a emite ordinul sau dispozitia de imputare se prescrie in termen de 3 ani de la data producerii pagubei.
Nu incerc decit sa-ti deschid ochii, intrucit si eu sint functionar public si stiu foarte bine ce iti spun. Legea 188/1999(r2) privind statutul statutul functionarilor publici , Legea 7/2004 privind codul de conduita al functionarilor publici (r1)arata foarte clar ca aceste legi se completeaza cu dispozitiile Legii 53/2003( adica codul muncii).
Nu o sa gasesti nicaieri in legislatia specifica functiei publice ceva despre decizia de imputare, era doar in codul muncii vechi inainte de modificarea din 2005 sau 2006!
Vezi art.117 din Legea 188/1999(r2) privind statutul statutul functionarilor publici!
Daca sunteti functionar public , atunci ar trebui sa vedeti prevederile articolului 85 din Legea nr.188/1999 (r2) care contine expresia decizie de imputare :)
Art. 85. - (1) Repararea pagubelor aduse autoritatii sau institutiei publice in situatiile prevazute la art. 84 lit. a) si b) se dispune prin emiterea de catre conducatorul autoritatii sau institutiei publice a unui ordin sau a unei dispozitii de imputare, in termen de 30 de zile de la constatarea pagubei, sau, dupa caz, prin asumarea unui angajament de plata, iar in situatia prevazuta la lit. c) a aceluiasi articol, pe baza hotararii judecatoresti definitive si irevocabile.
(2) Impotriva ordinului sau dispozitiei de imputare functionarul public in cauza se poate adresa instantei de contencios administrativ.
(3) Dreptul conducatorului autoritatii sau institutiei publice de a emite ordinul sau dispozitia de imputare se prescrie in termen de 3 ani de la data producerii pagubei.