avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 280 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Regimul juridic aplicabil in cazul unui prejudiciu ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Regimul juridic aplicabil in cazul unui prejudiciu produs de un fost functionar public

Buna ziua tuturor!
Care credeti ca trebuie sa fie regimul juridic aplicabil in cazul unui prejudiciu produs de un fost functionar public, prejudiciu constatat dupa incetarea calitatii de functionar? Sa fie raspunderea prevazuta la art. 86 din Legea 188/1999? Sa fie raspunderea delictuala?
Multumesc si Craciun fericit!
Cel mai recent răspuns: ina_gretcan , utilizator 11:10, 5 Ianuarie 2012
Art.85 alin. 3 din Legea nr.188/1999 dispune ca , dreptul conducătorului autorităţii sau instituţiei publice de a emite ordinul sau dispoziţia de imputare se prescrie în termen de 3 ani de la data producerii pagubei.
Multumesc de raspuns, dar...
Nu cred ca se mai poate emite vreo dispozitie de imputatie, respectiva persoana nemaifiind nici functionar public, nici angajatul altei persoane juridice.
Intrebarea mea viza tipul de actiune in justitie pe care o pot promova pentru a recupera silit prejudiciul, asadar ati opta pentru raspunderea reglementata de statut sau pe cea delictuala de drept comun?
Cu multe multumiri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie imputatie functionar public mfiruta mfiruta Se poate emite decizia de imputatie in perioada in care raportul de serviciu este suspendat?Sau pe timpul suspendarii nu opereaza prescriptia dreptului de a ... (vezi toată discuția)
Raspunderea civila a functionarului public ContSters14414 ContSters14414 Buna ziua, am urmatoarea problema: in luna septembrie a anului trecut, am parasit locul de munca ( institutie publica-functionar publice), prin acordul ... (vezi toată discuția)
Dispozitie de impunere emisa pe numele unui fost functionar public sininen sininen Ce parere aveti, se poate elibera o decizie de impunere de restituire a unor sume de bani necuvenite, unui fost functionar public, in prezent angajat la un alt ... (vezi toată discuția)