avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendare permis pe 90 de zile
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendare permis pe 90 de zile

Buna ziua!
Mi-a fost retinut permisul de conducere 90 de zile pentru alcool 0.27 mg/l. Am depus contestatie fiindca am nevoie de permis in perioada urmatoare. Daca retrag contestatia inaintea procesului si predau permisul in termenul stabilit, mai pot sustine examen pentru reducerea perioadei de suspendare? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: B-EG , utilizator 16:14, 13 Ianuarie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu puteți renunța la judecată înainte de primul termen . După decizia instanței ( in care in scris sau verbal in fata instantei)în primul termen veți mai aștepta încă 15 zile termen de recurs și după veți preda la politie permisul de conducere,având dreptul sa dati examen de redobândire ,dar trebuie să aveți în vedere următoareleNu puteți beneficia de reducere – art. 221 alin. (2) din Regulamentul de aplicare a O.U.G. nr. 195/2002 – dacă:

a) perioada de suspendare inițială a fost majorată;

b) ați cumulat, din nou, 15 puncte de penalizare în următorul an (12 luni) de la data expirării ultimei suspendări a permisului de conducere;

c) ați fost implicat într-o tamponare fiind sub influența alcoolului (sub 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat), iar fapta nu constituie infracțiune;

d) suspendarea permisului de conducere a fost dispusă pentru nerespectarea regulilor de circulație la calea ferată.

Testarea cunoștințelor privind regulile de circulație este obligatorie în următoarele cazuri:

1. conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului (sub 0,4 mg/l alcool pur în aerul expirat) – art. 106 alin. (1) lit. a) O.U.G. nr. 195/2002;

2. tamponare rezultată din nerespectarea regulilor privind neacordarea de prioritate, depășirea neregulamentară sau trecerea pe culoarea roșie a semaforului – art. 106 alin. (1) lit. a) O.U.G. nr. 195/2002;

3. când fapta a fost urmărită ca infracțiune contra siguranței circulației pe drumurile publice, iar procurorul a dispus clasarea ori renunțarea la urmărirea penală sau instanța a dispus renunțarea la aplicarea pedepsei ori amânarea aplicării pedepsei – art. 106 alin. (1) lit. b) O.U.G. nr. 195/2002;

4. când ați solicitat reducerea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce – art. 106 alin. (1) lit. c) O.U.G. nr. 195/2002.

B-EG a scris:

Buna ziua!
Mi-a fost retinut permisul de conducere 90 de zile pentru alcool 0.27 mg/l. Am depus contestatie fiindca am nevoie de permis in perioada urmatoare. Daca retrag contestatia inaintea procesului si predau permisul in termenul stabilit, mai pot sustine examen pentru reducerea perioadei de suspendare? Multumesc!

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu puteți renunța la judecată înainte de primul termen ,renunțați in scris sau verbal in fata instantei, veți mai aștepta încă 15 zile termen de recurs și după veți preda la politie permisul de conducere,având dreptul sa dati examen de redobândire.

B-EG a scris:

Buna ziua!

Ultima modificare: Vineri, 6 Decembrie 2019
Cristinel Horeanu, Consilier juridic
Deci testarea este oricum obligatorie fiindca a fost retinut permisul pentru alcool sub 0,40? Acum un an mi-a fost retinut permisul pentru viteza tot pentru 3 luni si am dat examen pentru redobandire. Am inteles ca nu mai este in lege ca nu pot da examen in decurs de 3 ani. Este adevarat? Multumesc!
Beneficiați de reducere de la 90 la 30 zile prin examen ,nu mai sunteti condiționat de un anumit timp in care nu puteți da examen de reducere a perioadei de suspendare( 3ani ) au fost abrogate ,nu luați în considerare mesajul cu articolele de lege nu sunt valabile ,sa atașat din greșeală.
B-EG a scris:

Deci testarea este oricum obligatorie fiindca a fost retinut permisul pentru alcool sub 0,40? Acum un an mi-a fost retinut permisul pentru viteza tot pentru 3 luni si am dat examen pentru redobandire. Am inteles ca nu mai este in lege ca nu pot da examen in decurs de 3 ani. Este adevarat? Multumesc!

Beneficiați de reducere de la 90 la 30 zile prin examen ,nu mai sunteti condiționat de un anumit timp in care nu puteți da examen de reducere a perioadei de suspendare( 3ani ) au fost abrogate ,nu luați în considerare mesajul cu articolele de lege nu sunt valabile ,sa atașat din greșeală.
B-EG a scris:

Alte discuții în legătură

Suspendare drept conducere auto pe 90 zile victoriatofan victoriatofan Daca fac contestatie la procesul-verbal prin care mi se suspenda dreptul de a conduce auto si pierd in instanta, mai pot beneficia de micsorarea perioadei de ... (vezi toată discuția)
Probleme - alcoolemie 0.23, consecinte casanovandrei casanovandrei va salut,am fost prins in trafic cu o alcoolemie de 0,23,o mare greseala din partea mea,ce este de facut in cazul acesta,este nevoie sa d-au un examen?nu mi ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan 0.40g/l dygital2006 dygital2006 Buna ziua. Daca ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie, la care din surse multiple nu am gasit nici un rezultat exact. Am fost oprit la un control ... (vezi toată discuția)