avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Conducere fara permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Conducere fara permis

Buna ziua!
Am fost prins conducand un autovehicul fara permis pe raza judetului Iasi de doua ori inyr o seara.
Am condus fiind convins ca perioada de suspendare expirase.
Dupa cele intamplate ,la cateva zile,m am prezentat la politia Cluj pentru a vedea situatia carnetului.
Spre surprinderea mea,mi a fost inmanat carnetul de co.ducere la ghiseu.
Amcondus cateva luni in care am.luat 4 amenzi.
Acum ,in baza celor patru amenzi plus cele doua procese de co.statare mi s au intocmit dosare penale.
Ce este de facut?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cristinel Horeanu , Consilier juridic 15:15, 6 Decembrie 2019
Buna ziua ,Dosarele penale sunt făcute pentru conducerea unui autovehicul in perioada in care dreptului de a conduce v-a fost suspendat iar fapta se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă,nu aveți decât să așteptați să fi-ți chemat la audieri pentru faptele comise.

Emilut13 a scris:

Buna ziua!
Am fost prins conducand un autovehicul fara permis pe raza judetului Iasi de doua ori inyr o seara.
Am condus fiind convins ca perioada de suspendare expirase.
Dupa cele intamplate ,la cateva zile,m am prezentat la politia Cluj pentru a vedea situatia carnetului.
Spre surprinderea mea,mi a fost inmanat carnetul de co.ducere la ghiseu.
Amcondus cateva luni in care am.luat 4 amenzi.
Acum ,in baza celor patru amenzi plus cele doua procese de co.statare mi s au intocmit dosare penale.
Ce este de facut?
Multumesc!

Ultima modificare: Vineri, 6 Decembrie 2019
Cristinel Horeanu, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am o problema - conducere autovehicul sub influenta bauturilor alcoolice MariusS82 MariusS82 Buna ziua . Am o problema si va rog sa ma ajutati. In data de 10.06.2010 am fost identificat conducand un autovehicul sub influenta bauturilor alcoolice si ... (vezi toată discuția)
Conducere fara permis CristinaVanessa CristinaVanessa Buna seara , am un prieten care a condus fara permis si a fost prins de politie , iar el a spus ca i-a facut dosar penal si inca poate sa isi scoata cazierul ... (vezi toată discuția)
Conducere fara permis Goga1994 Goga1994 Am condus si eu fara sa am permis, eu sunt din cluj si am fost prins in bucuresti in 1 octombrie si pana in data de astazi nu ma sunat nimeni sau trimis vreo ... (vezi toată discuția)