avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum divortez rapid ?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum divortez rapid ?

Sunt insurat de 14 ani. am 3 copii minori. Vreau neaparat sa divortez. Nevasta nu vrea sa imi acorde divorțul. Casa e pe numele meu. Daca as pleca definitiv din tara si le las casa copiilor e suficient sa nu mai ajung prin tribunal luni de zile? Sau cum sa procedez sa fie totul cat mai simplu. Nu ma intereseaza nici custodia copiilor. Vreau doar sa divortez cat mai repede si fara sa le platesc pensie alimentara
Ultima modificare: Duminică, 8 Decembrie 2019
Nicu tanasoiu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 14:36, 8 Decembrie 2019
~ Conținut șters la cerere ~
Dacă plecați din țară veți fi separați în fapt însă căsătoria nu va fi desfăcută!
Însă, deși regula este ca reclamantul să fie prezent la termene, în ipoteza în care faceți dovada că sunteți în străinătate legiuitorul vă oferă posibilitatea de a nu vă prezenta la termene!
Partajul deși poate fi un petit în cadrul acțiunii de divorț, probabil se va disjunge și se va judeva separat, plus că oricum nu este în avantajul dvs de vreme ce durează mult și ar îngreuna și pronunțarea soluției de desfacere a căsătoriei!
Alegeți un avocat și mergeți la o consultație juridică pt a discuta pe larg!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea cere motive temeinice pentru divort.
Incercati sa va cautati avocat care sa va reprezinte la instanta daca plecati din tara.
Nici cu pensia de intretinere nu se poate cum vreti.

Daca nu aveti motive de divort si sotia se opune trebuie abordat cu mare atentie procesul ca sa nu va fie respins divortul mai ales ca aveti si 3 minori.
Buna ziua,
Daca nu divortati prin acord atunci divortul DUREAZA si un an sau un an si jumatate.
Nu puteti sa nu platiti pensie alimentara si pentru 3 copii veti plati, conform art. 529 alin. 2 C.Civ 1/2 din venitul NET indiferent ca le lasati sau nu casa lor.
Inca ceva pensia o platiti pana cand copiii fac 18 ani sau, daca sunt in continuarea studiilor, pana la maxim 26 de ani ai lor.
Renuntarea la drepturile parintesti NU VA SCUTESTE DE PLATA OBLIGATIILOR!
Consultati un avocat si lasati sa va treaca momentul de .... inainte de a renunta la vrabia din mana pentru cioara de pe gard!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proceduri de divorț tutela si partaj DianaPascu DianaPascu Buna ziua , am 2 copii minori și ieri am fost la un avocat pt procedura de divorț ! Se poate într-un singur proces tutela copiilor, partajul si pensia ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentară pentru 3 copii Motorga nelu iulian Motorga nelu iulian Buna ziua soția mea sa cunoscut cu alt baiat si vrea sa divortam ati putea sa ma anuntati cu un sfat si sami socotiți cat trebuie sa plătesc pensie ... (vezi toată discuția)
Divort cu acordul partilor, plata pensie alimentara copii emanuel mera emanuel mera Urmeaza sa divortez cu acordul partilor la judecatorie, iar copiii ne-am inteles sa ramana sa locuiasca cu sotia, autoritatea parinteasca sa fie exercitata de ... (vezi toată discuția)