avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1380 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Exista tentativa de omor dacă nu ai lovit cu mașina ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Exista tentativa de omor dacă nu ai lovit cu mașina doar te-ai făcut cu mașina spre o persoana?

Am o nedumerire un prieten a oprit langa 2 băieții care iau bătut varul in vârsta de 14 anii.Prietenul meu trecea pe un drum public cu mașina el ia văzut pe agresorii varului sau pentruca ei erau cu spatele la el.acesta a oprit langa ei ia rugat frumos să-l lase in pace după care aceștia doi băieții l-au amenințat cal bat.Adresat cuvinte vulgare injurii.dupa care prietenul meu ia alergat cu mașina sperindui ca intra cu mașina in ei fără ca el sa atingă pe vre unul din ei.a venit politia a vizionat camerele de supraveghere.dupa care politia a făcut proces verbal ca din înregistrări nu a fost lovit nimeni cu mașina.se poate încadra ca tentativa la omor? Dacă aceștia nu au fost loviți de mașina asta confirmând și politia rutieră?
Cel mai recent răspuns: Constantinstan777 , utilizator 14:41, 19 Decembrie 2019
Este discutabil, dar daca din filmari reiese ca vroiati sa dati cu masina peste acele persoane, se poate incadra la tentativa de omor.
Ca sa nu va riscati libertate, daca apreciati ca avoreaza ceva deoarece multi nu mai dau doi bani pe ea, incercati sa aveti avocat care sa va preia cazul la modul serios si profesionist.

Cree ca avocatul dvs. va trebui sa aiba o atitudine foarte ofensiva si nu defensiva dar depinde cum apreciaza fiecare avocat.
Apararile ofensive sunt adesea mult mai scumpe decat cele defensive.

Un mic detaliu poate schimba intreaga situatie in astfel.de cazuri.

Deci Domnule avocat Patrascu Răzvan eu i-am văzut dela o distanță de circa 25-30 metri pentruca veneam cu mașina in spatele lor și am oprit am deschis geamul am discutat cu ei la care au început sa ma amenințe ca îmi omoară copii.dupa care eu casa ii sperii ma fac cu mașina către ei dw 2 orii dar eu am și claxsonat casa ii fac atenți.chiar politia rutiera care a văzut filmările a făcut proces verbal ca nu exista victime și ca nu am lovit pe nimeni.numai ca nu înțeleg dacă se poate face încadrare la tent la omor
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Este discutabil, dar daca din filmari reiese ca vroiati sa dati cu masina peste acele persoane, se poate incadra la tentativa de omor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intentia poate fi încadrată la tent la omor fără sa lovești pe nimeni? Constantinstan777 Constantinstan777 Am o întrebare dacă eu mergeam pe un drum public iar in fata mea pe marginea asfaltului văd 2 băieții care l-au bătut pe varul meu de 14 anii iar eu ... (vezi toată discuția)
Intenția poate fi încadrată tentativa la omor Constantinstan777 Constantinstan777 Dacă m-am întâlnit cu 2 băieții care l-au batut pe varul meu in vârsta de 14 anii și am oprit langa ei am deschis geamul și chiar i-am rugat frumos ... (vezi toată discuția)
Exista fapta penală dacă nu lovești cu mașina pe cineva? Constantinstan777 Constantinstan777 Treceam pe strada și am oprit langa 2 băieții care l-au bătut pe varul meu primar in vârsta de 14 anii i-am rugat frumos sa nu-l mai bata să-l lase in ... (vezi toată discuția)