avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Violarea unui minor, cu ani în urmă
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Violarea unui minor, cu ani în urmă

Fiul meu, are 21 de ani și acum cateva zile mi.a spus că la varsta de 13-14 ani ar fi fost violat de un verisor al meu. Sunt bulversata. Ce pot sa fac? Dacă nu este adevărat?
Ultima modificare: Luni, 9 Decembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:50, 14 Decembrie 2019
Faceti plangere si cereti in mod expres confidentialitatea ....politiei!
Dap: nu va asteptati la minuni, e cuvantul unuia contra cuvantului celuilalt, dovezi nu mai exista, martori nici atat. In dubio pro reo adica daca nu se poate dovedi nici ca e adevarat, nici ca e fals, suspectul iese cu basma curata.
Stimata doamna,

Faptele de viol, (in speta un viol asupra unui minor,varianta agravata a infractiunii ) sunt greu de probat, tocmai pentru ca se consuma intr-un spatiu privat,ori intr-un loc retras , izolat.

Probatiunea , este , asadar, dificil de realizat.

Imediat dupa savarsirea infractiunii se impune examinarea de catre un medic legist, pentru a se constata daca a existat recent un act sexual, precum si daca acesta a fost realizat prin constrangere, prin amenintare.( existand leziuni, din cauza acestui fapt ).

Totodata, poate fi ordonata si o expertiza psihologica, pentru a se constata traumele suferite, in urma actelor de abuz sexual.

Va sugerez sa apelati la un psiholog, pentru a beneficia de psihoterapie fiul dumneavoastra, si , totodata, pentru a avea in vedere daca relatarea sa este veridica, ori una nereala, falsa.

Va multumesc pentru informatie
N-ar fi rau, sa-l chemati in fata unui mediator. Nu stiu, incercati. Problema cred ca este aspectul moral-psihologic, ca legal, asa cum vi s-a spus si mai sus.....

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Relatii sexuale intre 2 minori Marius Antici Marius Antici Daca un minor de 17 ani intretine relatii sexuale cu o minora de 15 ani si sunt de comun acord(cu dovezi:conversatii si inregistrari telefonice dupa actul ... (vezi toată discuția)
10 ani de la viol. pot să fac acum plângere penală? Irina_vrs Irina_vrs Buna ziua. Acum 10 ani, adica la 18 ani, am fost constransa sa intretin relatii sexuale de catre un barbat cu 10 ani mai mare decat mine. Fapta se intampla pe ... (vezi toată discuția)