avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Anulare comanda- contract
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Anulare comanda- contract

Va rog frunos jmi puteti spune daca pot anula si implicit refuza un produs care urmeaza sa mi l aduca maine in baza unui contract semnat " la cald" in urma unei prezentari door to door? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Manuela Rășină , administrator 06:38, 9 Decembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună dimineața,

E un contract încheiat în afara spațiilor comerciale, prin urmare i se aplică prevederile OUG 34/2014 și, în principiu, se poate (excepțiile fiind puține).
[ link extern ]

Art. 2:
8. contract în afara spațiilor comerciale - orice contract dintre un profesionist și un consumator, într-una din următoarele situații:
d) încheiat în cursul unei deplasări organizate de profesionist cu scopul sau efectul de a promova și a vinde consumatorului produse sau servicii;

ARTICOLUL 9
Dreptul de retragere
(1) Cu excepția cazurilor prevăzute la art. 16, consumatorul beneficiază de o perioadă de 14 zile pentru a se retrage dintr-un contract la distanță sau dintr-un contract în afara spațiilor comerciale, fără a fi nevoit să justifice decizia de retragere și fără a suporta alte costuri decât cele prevăzute la art. 13 alin. (3) și la art. 14.

Citiți ce scrie la Art. 16 și vedeți dacă vă încadrați în excepții.
Dacă e vorba de un aspirator (poate nu întâmplător v-ați ales acest username) sau alt asemenea produs de folosință îndelungată îl puteți refuza. În contract ar trebui să fie și informația privind dreptul la retragere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comertul online saionara saionara am unele nelamuriri cu privire la garantia si returnarea produselor. ca si magazin online neplatitor de TVA, pot sa pun o taxa retur in cazul in care ... (vezi toată discuția)
Retur emag produs incercat adinutza87 adinutza87 Saptamana aceasta am cumpar de la emag un aspirator.Cand l-am bagat in priza am constatat ca nu trage mai deloc praful, iar peria este foarte proasta.Am dat cu ... (vezi toată discuția)
Cum isi pot recupera clientii banii pentru produsele comandate online si nu sunt conforme? Iuliana_29 Iuliana_29 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat in legatura cu urmatoarea problema: Am comandat un articol vestimentar de pe pagina de facebook a unui atelier ... (vezi toată discuția)