avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 281 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Blocare roata de catre firma de paza supermarket
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Blocare roata de catre firma de paza supermarket

Buna ziua, am si eu urmatoarea speta. Acum 2 zile am mers cu masina pana la centrul comercial Carrefour Orhideea. Fiind zi de sarbatoare si foarte aglomerat nefiind locuri de parcare, am lasat masina inainte de un squar cu spatiu verde, inainte de bariera de acces. Pe scurt, accesul in parcarea Carrefour Orhideea dinspre Calea Plevnei se face pe 3 benzi cu sens unic iar in dreptul celor 2 bariere de acces drumul se ingusteaza de la 3 benzi la 2, iar eu am lasat masina pe banda care se termina, intrucat in fata urma un squar cu spatiu verde si cele 2 bariere de acces in parcare, cate una pe fiecare din cele 2 benzi, neblocand sub nici o forma accesul in parcare. Pana aici nu contest ca am parcat neregulamentar, in dreptul semnului de "Parcare interzisa". Cand m-am intors la masina, am gasit roata stanga blocata, cu notificare in parbriz, sa sun la nr de tel pt a-mi fi deblocata roata de catre firma SSG Security pt. parcarea in dreptul semnului "Parcare interzisa" si blocarea accesului in parcarea supermarketului. Nelamurirea mea este urmatoarea: Eu am gresit si mi-am asumat ca am parcat in dreptul indicatorului, insa nu am blocat accesul in parcare, intrucat eram pe a 3 a banda care se oprea intr-un squar cu spatiu verde, accesul facandu-se doar pe cele 2 benzi cu cate o bariera pe sens. Nu contest greseala mea. Insa problema este alta. Dupa ce au venit cei de la firma de paza sa-mi deblocheze roata, i-am intrebat ce competenta au dansii in legislatia rutiera, si am sunat la 112 sa trimita un echipaj de rutiera sa ma lamureasca. Cei de la brigada rutiera mi-au comunicat ca nu au nici o jurisdictie acolo intrucat este parcare privata. Ok. Insa intrebarea este urmatoarea. Cei de la SSG Security sustin ca mi-au blocat roata ca este parcarea lor privata, insa aceasta parcare pentru a fi considerata privata cu acces controlat, nu trebuie sa indeplineasca o serie de cerinte legale? cum ar fi, in urma accesului cu auto, sa ti se elibereze un bon sau o dovada cu nr. masinii, ora la care ai intrat, ora la care ai iesit? La Carrefour Orhideea barierele se deschid la ora 08 00 si raman deschise pana la orele 22 oo cand se incheie programul supermarketului. Nu cumva cei de la SSG Security comit un abuz sub pretextul parcarii private cu acces controlat, insa ei nu sunt in legalitate cu conditiile unei parcari private?
Ultima modificare: Luni, 9 Decembrie 2019
gabone88, utilizator
Cel mai recent răspuns: gabone88 , utilizator 12:25, 11 Decembrie 2019
Nu am nici o problema, de aceea am si intrebat. Cu atat mai mult, mi se pare logic si de bun simt ca o societate care administreaza o parcare privata sa-si faca datoria si sa penalizeze pe cei care gresesc, insa doar in conditiile in care si ei la randul lor respecta cerintele legale referitoare la domeniul lor de activitate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parcare privata - acces marshanna marshanna Buna ziua, Este vorba despre o cladire cu peste 200 de apartamente, care are in dotare o parcare privata de vreo suta de locuri. Acest spatiu - parcarea este ... (vezi toată discuția)
Ridicare masini din parcare privata a complexului rezidential gunnar gunnar E posibil ca din parcarea privata a unui complex rezidential sa fie ridicate masinile parcate aiurea? E nevoie ca asociatia de proprietari sa faca ceva sau e ... (vezi toată discuția)
Asociaţia de proprietari poate bloca roţi în parcarea privată a blocului? maximiljen maximiljen Bună seara, Mă interesează ce spune legislaţia în cazul expus pe scurt în titlu. Pe larg întrebarea este: Asociaţia de proprietari a blocului ... (vezi toată discuția)