Buna ziua, Va rog sa imi dati o sugestie privitor la motivul chemarii in comisia de disciplina : nu am anuntat seful ierarhic , adica seful de birou inainte de intocmirea unui referat . Acest referat se refera la probleme privind inventarierea si nu este adresat cuiva anume, si a ajuns in mapa managerului . Verbal am discutat cu directorul financiar contabil, deci un sef ierarhic superior si am considerat ca este bine sa ramana si in scris , fiindca problemele treneaza de aproape doua luni . Totusi se doreste sicanarea mea si nu este pentru prima data , aceasta dupa ce mi-am dat demisia dintr-o functie de conducere in aceasta institutie ( publica). si am trecut intr-o functie de executie. Multumesc anticipat
Nu, este invocata fisa postului. In coltul de sus dreapta al referatului meu scrie " nu a fost sesizat seful ierarhic conform fisei postului " . Conform fisei postului la pct III Relatii de serviciu scrie : a. Ierarhice : subordonat sefului de serviciu, directorului financiar contabil si managerului .Si la responsabilitati generale : raspunde pentru nesesizarea sefului ierarhic asupra oricaror probleme sesizate . Eu verbal am informat directorul financiar contabil , deoarece acesta a fost in birou in ziua respectiva , dupa care am intocmit si un referat , tocmai pentru a ramane scris si datat , avand in vedere data la care urma sa se finalizeze inventarul si a nu fi acuzata ca nu am sesizat problemele in timp util. Nu vad efectiv motivatia chemarii in comisie , doar cum am mentionat mai sus e o sicanare . Se poate face contestatie la aceasta invitatie ? Sau pot da o nota explicativa inainte de a ma prezenta la comisie ? Multumesc
Nu se poate face contestatie impotriva convocarii la comisia de disciplina,ci numai impotriva deciziei de sanctionare.
Decizia de sanctionare poate fi contestata de salariat la instantele judecatoresti competente - Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul - in termen de 30 de zile calendaristice de la data comunicarii.
In fisa postului sunt enumerati la Relatii de serviciu : "Ierarhice : subordonat sefului de serviciu, directorului financiar contabil si managerului " . Banuiesc ca se mizeaza pe faptul ca nu am discutat mai intai cu seful de serviciu . Acesta invariabil cand ii este expusa o problema intreaba : cu directorul ati discutat ? Drept urmare am discutat cu directorul , dupa care am intocmit si un referat cu cele prezentate fiindca , tot din proprie experienta am constatat ca in aceasta institutie "vorba volant " si cam atat. Stiu ca suna pueril , dar chiar asa este . Intrebarea mea este , fiindca nu este precizat pe nicaieri , nici in fisa postului si nici in ROI daca exista prevazut undeva ca nu ai voie sa discuti direct cu directorul , fara a fi neaparat necesar sa discuti mai intai cu seful de serviciu si care este ordinea cui trebuie sa te adresezi mai intai , toti trei enumerati mai sus fiind sefi ierarhici intr-o institutie publica nu la curtea regala . Gandesc ca intr-o tara libera , democratica , intr-o institutie din aceasta tara, libertatea de exprimare este garantata de constitutie si nu vad in ce fel a putut fi lezata o persoana prin intocmirea unui referat , absolut informativ, despre probleme legate de patrimoniul institutiei , de organizarea acestuia raspunzand in principal managerul , la care a ajuns referatul . De asemenea nu a fost intocmita o sesizare scrisa privind " fapta" ( cel putin mie nu mi s-a adus la cunostinta ) ci este notat in dreapta sus pe referatul meu ca a fost trimis la comitetul director(!?) si aici s-a hotarat trimiterea in comisia de disciplina . Va multumesc anticipat .
Buna ziua, va rog frumos un model de contestatie specific pentru avertisment scris , deoarece am gasit pentru alte sanctiuni, cu referire la Codul Muncii . Multumesc anticipat .
Absenta nemotivata
Anakina35
Am avut 6 zile de concediu aprobate din care am efectuat doar 5. m-am reintors la servici deoarece mi s-a anuntat un eveniment in familie pentru care am lasat ... (vezi toată discuția)