avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 360 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Chemare in comisia de disciplina
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Chemare in comisia de disciplina

Buna ziua, Va rog sa imi dati o sugestie privitor la motivul chemarii in comisia de disciplina : nu am anuntat seful ierarhic , adica seful de birou inainte de intocmirea unui referat . Acest referat se refera la probleme privind inventarierea si nu este adresat cuiva anume, si a ajuns in mapa managerului . Verbal am discutat cu directorul financiar contabil, deci un sef ierarhic superior si am considerat ca este bine sa ramana si in scris , fiindca problemele treneaza de aproape doua luni . Totusi se doreste sicanarea mea si nu este pentru prima data , aceasta dupa ce mi-am dat demisia dintr-o functie de conducere in aceasta institutie ( publica). si am trecut intr-o functie de executie. Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:58, 18 Mai 2021
Acel motiv este prevazut in reg.intern ca fiind abatere disciplinara ?
Nu, este invocata fisa postului. In coltul de sus dreapta al referatului meu scrie " nu a fost sesizat seful ierarhic conform fisei postului " . Conform fisei postului la pct III Relatii de serviciu scrie : a. Ierarhice : subordonat sefului de serviciu, directorului financiar contabil si managerului .Si la responsabilitati generale : raspunde pentru nesesizarea sefului ierarhic asupra oricaror probleme sesizate . Eu verbal am informat directorul financiar contabil , deoarece acesta a fost in birou in ziua respectiva , dupa care am intocmit si un referat , tocmai pentru a ramane scris si datat , avand in vedere data la care urma sa se finalizeze inventarul si a nu fi acuzata ca nu am sesizat problemele in timp util. Nu vad efectiv motivatia chemarii in comisie , doar cum am mentionat mai sus e o sicanare . Se poate face contestatie la aceasta invitatie ? Sau pot da o nota explicativa inainte de a ma prezenta la comisie ? Multumesc
Nu se poate face contestatie impotriva convocarii la comisia de disciplina,ci numai impotriva deciziei de sanctionare.

Decizia de sanctionare poate fi contestata de salariat la instantele judecatoresti competente - Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul - in termen de 30 de zile calendaristice de la data comunicarii.
In fisa postului sunt enumerati la Relatii de serviciu : "Ierarhice : subordonat sefului de serviciu, directorului financiar contabil si managerului " . Banuiesc ca se mizeaza pe faptul ca nu am discutat mai intai cu seful de serviciu . Acesta invariabil cand ii este expusa o problema intreaba : cu directorul ati discutat ? Drept urmare am discutat cu directorul , dupa care am intocmit si un referat cu cele prezentate fiindca , tot din proprie experienta am constatat ca in aceasta institutie "vorba volant " si cam atat. Stiu ca suna pueril , dar chiar asa este . Intrebarea mea este , fiindca nu este precizat pe nicaieri , nici in fisa postului si nici in ROI daca exista prevazut undeva ca nu ai voie sa discuti direct cu directorul , fara a fi neaparat necesar sa discuti mai intai cu seful de serviciu si care este ordinea cui trebuie sa te adresezi mai intai , toti trei enumerati mai sus fiind sefi ierarhici intr-o institutie publica nu la curtea regala . Gandesc ca intr-o tara libera , democratica , intr-o institutie din aceasta tara, libertatea de exprimare este garantata de constitutie si nu vad in ce fel a putut fi lezata o persoana prin intocmirea unui referat , absolut informativ, despre probleme legate de patrimoniul institutiei , de organizarea acestuia raspunzand in principal managerul , la care a ajuns referatul . De asemenea nu a fost intocmita o sesizare scrisa privind " fapta" ( cel putin mie nu mi s-a adus la cunostinta ) ci este notat in dreapta sus pe referatul meu ca a fost trimis la comitetul director(!?) si aici s-a hotarat trimiterea in comisia de disciplina . Va multumesc anticipat .
Buna ziua, va rog frumos un model de contestatie specific pentru avertisment scris , deoarece am gasit pentru alte sanctiuni, cu referire la Codul Muncii . Multumesc anticipat .

Alte discuții în legătură

Absenta nemotivata Anakina35 Anakina35 Am avut 6 zile de concediu aprobate din care am efectuat doar 5. m-am reintors la servici deoarece mi s-a anuntat un eveniment in familie pentru care am lasat ... (vezi toată discuția)
Sanctiuni functionari publici Sabin Cocis Sabin Cocis Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu cateva pareri. Sunt functionar public. Directorul general al institutiei unde lucreaz a hotarat sa ne bage in comisia de ... (vezi toată discuția)
Nota interna/ referat de sezizare a unei abateri disciplinare? Alice-Manuela Alice-Manuela Inspectorul achizitii publice, singurul angajat pe acest post in cadrul societatii a primit o nota interna prin care i s a cerut sa ofere lamuriri cu privire ... (vezi toată discuția)