avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil.
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil.

Buna seara! am nascut pe 14. 08.2019. am depus dosarul indemnizatie pe 1.10.2019.
Astazi am primit decizia! Voi primi indemniztie de la data de 25.09. adica dupa 40 de zile de l data nasterii. Intrebarea mea este, avand in vedere ca sunt studenta si nu am beneficiat de vreun concediu de lauzie platit. Nu trebuia sa primesc indemnizatie de la data nasterii copilului? Voi primi doar 24 de luni far 40 de zile sau 24 de luni fix? Sau aceste 40 de zile sunt cele la care are drept sotul? se incadreaza pentru acea luna dar nu a depus actele . O va face la finlul perioadei in care voi lua eu Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Vln. Mada , utilizator 18:12, 13 Decembrie 2019
Trebuia sa primiti indemnizatie de la data nasterii copilului...contestati decizia de acordare a indemnizatiei.

Cele 42 de zile nu au legatura cu "luna tatalui".
Va multumesc! nici cu perioada de concediu 40 zile dupa nastere?
Astazi am reusit in final sa vorbesc cu cei de la DAS, doamna cu care am vorbit s-a fastacit de nu intelegeam nimic. Intr un final mi a spus ca nu trebuie sa fi beneficiat de concedii iar eu am atasat la dosar dovada de la dr de familie ca nu am avut. mi sa mai spus si ca ar fi trebuit sa imi depun acte de somaj dupa terminarea facultatii . Iar eu i am explicat doamnei ca inca sunt la facultate si desigur exista la dosar adeverinta cum ca inca sunt studenta.
In final, dupa toate aceste explicatii mi s-a spus ca primesc din a 43 a zi.
Cornel Vasile a scris:

Trebuia sa primiti indemnizatie de la data nasterii copilului...contestati decizia de acordare a indemnizatiei.

Cele 42 de zile nu au legatura cu "luna tatalui".

Ultima modificare: Joi, 12 Decembrie 2019
Vln. Mada, utilizator
Dna respectiva ar trebui sa vada textul de lege :

OUG 111/2010
art.15
(1) Drepturile prevăzute de prezenta ordonanță de urgență reprezentând indemnizații și stimulent de inserție se stabilesc după cum urmează:
....
b) începând cu data nașterii copilului, dacă cererea este depusă în termen de 60 de zile lucrătoare de la acea dată, în cazul persoanelor care nu îndeplinesc condițiile, conform legii, pentru acordarea concediului de maternitate și a indemnizației aferente;
Cornel Vasile, Consilier juridic
va multumesc mult. Oricum nu stiu daca mao pot face ceva....
Decizia este din dat de. 12.11 iar eu am primit-o acum câteva zile, deci au trecut cele 30 de zile alocate contestatiei.

Cornel Vasile a scris:

Dna respectiva ar trebui sa vada textul de lege :

OUG 111/2010
art.15
(1) Drepturile prevăzute de prezenta ordonanță de urgență reprezentând indemnizații și stimulent de inserție se stabilesc după cum urmează:
....
b) începând cu data nașterii copilului, dacă cererea este depusă în termen de 60 de zile lucrătoare de la acea dată, în cazul persoanelor care nu îndeplinesc condițiile, conform legii, pentru acordarea concediului de maternitate și a indemnizației aferente;

Cornel Vasile, Consilier juridic
Sunt 30 de zile de la comunicare si nu de la emitere pentru contestatie.

Alte discuții în legătură

A doua sarcina,dar al 4-lea copil (prima-tripleti) elenyak elenyak Buna, Sunt o mamica de tripleti,momentan angajata cu contract pe per.determinata,dar care se prelungeste tot cucate 6 luni,daca as ramane insarcinata,as ... (vezi toată discuția)
Concediu pre-post natal andreeavasile89 andreeavasile89 Buna ziua! Studenta fiind, beneficiez de concediu pre-post natal sau dupa nasterea copilului pot sa depundirect actele pentru CCC? Am fost la primarie sa ma ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie mame timis2014 timis2014 Buna ziua. Sunt mama singura, cu profesiune liberala PFA care nu a fost in concediu pre sau post maternal (nu am contractat cu casa de asigurari decat ... (vezi toată discuția)