avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Clauza Contract Ipotecar - dobanda preferentiala
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Clauza Contract Ipotecar - dobanda preferentiala

Buna ziua!

Avem nevoie de putin ajutor. Anul trecut, impreuna cu sotul meu, am semnat un contract ipotecar cu OTP Bank (dobanza variabila & preferentiala). Prin dobanda preferentiala, pe langa virarea unei sume minime de 6900 lei/luna avem si " tranzactii la comercianti/luna utilizand cardul de debit emis de OTP Bank Romania S. A " sa fie cel putin 5/luna.
Astazi am primit mesaj care ne anunta ca dobanda va creste cu 0.5 puncte procentuale fata de ultimele 3 luni pentru ca nu am indeplinit conditiile referitoare la nr de tranzactii.
Pe aplicatia internet banking a OTP Bank apare "Plata OP / 376795 Electrica Furnizare TN SFEE CLUJ" , KAUFLAND, LEROY X2 si PALMOB (comerciant mobila). La telefon, ni s-a transmis ca plata catre Electrica nu intra in calculul nr de tranzactii pt ca Electrica nu face parte din grupul "comercianti". Am citit contractul rand cu rand si nu exista nici o mentiune, detaliere a termenului "comerciant", ce se incadreaza si ce nu.

Intrebarea mea: este legal ceea ce face OTP in acest caz?

Multumim anticipat!
Cel mai recent răspuns: IoanaIulia7 , utilizator 18:07, 9 Decembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Teoretic Electrica nu este comerciant , ci reprezinta utilitati, dar trebuie vazut contractul si motivatia lor
multumesc! am sa le trimit si lor o reclamatie scrisa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauze nerespectate din contractul de credit Cipriann80 Cipriann80 Si eu ma numar printre romanii nefericiti care au luat un credit in CHF , iar pe langa ca sa ridicat aceasta moneda foarte mult a mai venit si banca si a ... (vezi toată discuția)
Notificare de plata ingereasa ingereasa Buna ziua, Pana in data de 26.11.2008 am fost angajata la Piraeus Bank. La data demisiei, aveam contractat un credit de nevoi personale in valoare de ... (vezi toată discuția)
Cont bancar asociatie luciano39ok2007 luciano39ok2007 sunt oblogate asociatiile de proprietari sa aibe cont curent bancar ,pt ca am incercat sa platesc intretinerea prin virament bancar si mi s-a spus ca nu au ... (vezi toată discuția)