Invocati textul de lege amintit si solicitati bancii sa va transmita oficial acea "instiintare" , (sau ignorati acea solicitare) si solicitati sa vi se comunice de ce nu vi se aplica dobanda de 7,7 % ci 12%.Transmiteti si prin fax si pe mail aceasta adresa. Poate amintiti si ca OPC-ul poate verifica legalitatea operatiunilor daca veti sesiza aceasta neregula...Poate veti avea surprize placute...
Av. Cermak
nici instiintarea nu mi se pare in regula; am dreptul sa o negociez, nu se accepta tacit, cum spuneam si nici cu marja respectiva nu pare OK, deci sunt 2 probleme distincte.
spuneti ca ar trebui sa trimit si pe e-mail, fax, aceasta dresa. Unde anume sa le transmit?
La OPC deja am reclamat, sper sa se rezolve ceva.
Multumesc
Dupa parerea mea, in conformitate cu dispozitiile contractuale enuntate de dvs., incepand cu data incetarii CIM, dvs. puteati sa alegeti intre a) conditii standard de creditare si b) rambursare credit.
Este clar ca nu ati rambursat creditul, astfel ca vi se aplica din prima zi in care nu mai sunteti salariat, conditiile standard de creditare. Asta e si misterul marjei de 12% care vi se mentioneaza in notificare, era cea in vigoare la momentul incetarii CIM.
Faptul ca din eroare ati fost notificata la o adresa gresita nu e decat o eroare. Asta nu va absolva pe dvs. de respectarea obligatiilor contractuale pe care le-ati semnat, si care sunt obligatorii.
In aceste conditii, nu vad ce cauta OPC-ul in povestea asta care e clara negru pe alb. Nu vi se majoreaza dvs. nimic, doar platiti costul creditului la fel ca si ceilalti muritori din momentul in care ati incetat sa mai fiti angajata bancii.
Comportati-va cu demnitate si respectati contractul pe care l-ati semnat.
Banca ar putea inclusiv sa va declare creditul scadent anticipat pentru ca nici nu ati rambursat creditul, nici nu ati optat pentru trecerea pe costuri standard achitand diferentele de cost intre oferta pentru salariati si oferta standard. Incepand cu data de 26.11.2008 sunteti in intarziere la plata diferentelor de cost - comisionul de care ati fost scutita ca angajat, si buna de plata pentru rata standard, ori dvs. nu ati platit nici comisionul nici diferentele si au trecut peste 90 de zile.
Stimata doamna Persa,
Dumneavoastra nu ati inteles exact ce am vrut sa spun.
CIm a fost incheiat cu 26.11.2008; angajatorului i-au trebuit 90 de zile pana sa imi treaca conturile si implicit, creditul, pe conditiile standard.De ce as fi eu in intarziere de plata? Normal era ca incepand cu a doua zi dupa demisie, sa trec pe noile conditii, sa mi se comunice diferentele, etc.; acest lucru s-a intamplat cand au vrut ei, fara sa ma anunte nieni d emodificare. Am tot asteptat sa se intample ceva, nu doresc sa am nici un fel de restante. Ei puteau bine mersi pe la anul sa isi aduca aminte sa treaca vechii angajati pe conditii standrad si eu sa platesc in urma, pe vreo 12 luni, diferente, ca asa doresc ei!
Revenind, dupa ce am tot "sapat" eu insami - eu imi platesc ratele la timp, nu asta e problema, nu am nici un fel de restanta acum - abia in 25.02.2009 angajatorul a deschis noul cont standard (figuram inca cu cont curent de staff), moment in care eu am inceput sa ma interesez de respectivele diferente de plata din contract (deci nu se pune problema de nici un fel de intraziere; diferentele trebuie platite incepand cu 01.04.2009, asa scrie in instiintare). Credeti-ma, sunt foarte demna, cand vine vorba de datorii.
Ce doresc eu de fapt este ca aceste datorii - pe cele trei luni trecute de la plecarea mea de la acel angajator - sa fie trecute intr- instiintare de plata corecta, semnata si stampilata de banca, lucru care insa nu s-a intamplat.
Eu am primit - la cererile mele repetate - scanata, o instiintare de plata cu niste sume extrem de mari, pe care eu ar trebui sa le platesc - esalonat, e drept - incepand cu 01.04.2009.
Repet, instiintarea respectiva nu a ajuns l amine decat in forma aceea gresita, nesemnata si nestampilata.
In aceste conditii, cum pot fi eu sigura ca sumele respective, sunt cele corecte? Chiar trebuie sa ne apucam sa platim sume ametitoare, fara macar sa avem garantia ca sunt cele reale? In contract se spune ca sunt buna de plata, numai ca in contract nu se fac calculele, oamenii le fac si cineva trebuie sa raspunda pentru (ne)corectiunea acestora.
Aceasta este problema de fapt; eu nici pana astazi, 13.03.2009 nu am primit acea instiintare asa cum ar trebui, in conditiile in care, in 2 saptamani, ar trebui sa platesc ceea ce spune cineva care a intocmit o hartie dupa cine stie ce calcule.
Vreau sa va mai spun ca in emailul care avea atasata instiintarea de plara se mentiona si faptul ca a mai fost intocmita inca o data inainte, cu sume eronate.
Deci cred ca a fost legitima sesizarea mea la OPC.
Multumesc
P.S. Cat despre marja, cred ca am lamurit lucrurile.