avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu odihna impus
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu odihna impus

Buna seara! Este legal ca angajatorul sa ma oblige sa efectuez concediul de odihna pana cel mai tarziu 28 februarie anul urmator? Mentionez ca m-am angajat in luna iulie (dupa ce abia ma intorsesemdin concediu, dar nu eram inca angajata), in luna decembrie oricum aveam intentia de a-mi luat aproximativ jumatate de condiul cuvenit (vreau sa spun ca nu ma abtin din a-l efectua) si as mai i avut 5 zile pe care doream sa le iau in aprilie, atunci cand aveam nevoie. Este legal sa imi impuna sa efectuez concediul pana la 01.martie? Nu este dreptul meu sa il efectuez atunci cand am nevoie, in termenul de 18 luni , tinand cont si de activitatea firmei. Mentionez ca nu exista o planificare la nivel de firma.
Ultima modificare: Luni, 9 Decembrie 2019
andreiafarcas, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:34, 10 Decembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Efectuarea concediului de odihna se realizeaza in baza unei programari colective sau individuale stabilite de angajator cu consultarea sindicatului sau, dupa caz, a reprezentantilor salariatilor, pentru programarile colective, ori cu consultarea salariatului, pentru programarile individuale.

2. Potrivit art.144 alin.2 C.mun., dreptul la concediu de odihna anual nu poate forma obiectul vreunei cesiuni, renuntari sau limitari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Există o anumită perioadă de la angajare după care pot lua ... Simona2110 Simona2110 Există o anumită perioadă de la angajare după care pot lua concediu de odihnă? Sau, în cazul meu, în care am 21 zile de concediu pe an, după fiecare ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna decis in mod unilateral de angajator seldom seldom Buna ziua, In cursul zilei de ieri o cunostinta a fost anuntata sa isi mai ia din zilele de concediu de odihna, altfel in luna octombrie va fi introdusa ... (vezi toată discuția)
Dreptul de concediu gianina mariana gianina mariana va rog frumos daca puteti sa imi raspundeti despre dreptul de programare a concediului de odihna in domeniul bugetar .Poate institutia la care lucrez sa imi ... (vezi toată discuția)