avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1254 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Cum acord unui salariat concediu de odihna?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Cum acord unui salariat concediu de odihna?

Cum acord unui salariat concediu de odihna aferent anului 2019 daca acesta a fost , pe tot parcursul anului, in concediu medical - cod indemnizatie 14, cod diagnostic 098?
Ultima modificare: Marți, 10 Decembrie 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: adelaioanamoldovan , utilizator 13:34, 10 Decembrie 2019
Chiar dacă salariatul a fost în concediu medical tot anul, la întoarcerea la serviciu el va avea dreptul la cele cel puţin 20 de zile de concediu de odihnă.Angajatorul este obligat sa acorde concediul de odihna neefectuat intr-o perioada de 18 luni incepand cu anul urmator celui in care s-a nascut dreptul la concediul de odihna anual. Compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat este permisa numai in cazul incetarii contractului individual de munca.
adelaioanamoldovan a scris:

Cum acord unui salariat concediu de odihna aferent anului 2019 daca acesta a fost , pe tot parcursul anului, in concediu medical - cod indemnizatie 14, cod diagnostic 098?

Ultima modificare: Marți, 10 Decembrie 2019
Cristinel Horeanu, Consilier juridic
Multumesc pentru ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna restant sonias sonias Buna ziua as vrea sa stiu daca mai amn 12 zile de concediu de odihna neefectuat in 2019. Il pot efectua pina in iunie 2021. 146. – (1) Concediul de odihna se ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna/concediul medical de sarcina si lauzie, cod 08 D.Ionela89 D.Ionela89 Buna ziua, As dori sa stiu daca numarul zilelor de concediu de odihna /an este de 21 zile chiar daca, de ex. din 01 oct. 2019 -31.dec.2019 beneficiez de ... (vezi toată discuția)
Mi-am dat demisia fara preaviz, fiindu-mi acceptata. mai am neefectuate ... anca_magadalena anca_magadalena Mi-am dat demisia fara preaviz, fiindu-mi acceptata. Mai am neefectuate pe anul acesta 14 zile din concediul de odihna. Doresc sa stiu daca aceste zile de ... (vezi toată discuția)