avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Mi-am dat demisia fara preaviz, fiindu-mi acceptata. ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Mi-am dat demisia fara preaviz, fiindu-mi acceptata. Mai am neefectuate ...

Mi-am dat demisia fara preaviz, fiindu-mi acceptata.
Mai am neefectuate pe anul acesta 14 zile din concediul de odihna.
Doresc sa stiu daca aceste zile de concediu ramase imi vor fi platite sau ce se intampla mai exact.
Cel mai recent răspuns: Alina-Andreea Plugaru , Avocat 20:03, 30 Septembrie 2024
Art. 146. Dreptul Muncii

(1) Concediul de odihnă se efectuează în fiecare an.

(2) În cazul în care salariatul, din motive justificate, nu poate efectua, integral sau parţial, concediul de odihnă anual la care avea dreptul în anul calendaristic respectiv, cu acordul persoanei în cauză, angajatorul este obligat să acorde concediul de odihnă neefectuat într-o perioadă de 18 luni începând cu anul următor celui în care s-a născut dreptul la concediul de odihnă anual.

(3) Compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat este permisă numai în cazul încetării contractului individual de muncă.

Deci numarul de zile de concediu de odihna ramas neefectuat se compenseaza cu plata unei sume de bani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul de odihna DoneDone DoneDone Salutare, eu tot nu sunt lămurită cum rămâne cu zilele de concediu neefectuate ce mă intereseaza este, dacă imi pot lua banii pe zilele rămase chiar ... (vezi toată discuția)
concediu de odihna lucianacristina09 lucianacristina09 Buna ziua, Daca nu mi-am luat zile de concediu pe un an si 4 luni, la cate zile de concediu am dreptul , iar daca intentionez sa imi dau demisia, zilele de ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna croberta croberta Daca un salariat nu a efectuat inca tot co de anul trecut, poate sa.l ma ia acum, in 2015 ? Se poate compensa in bani? (vezi toată discuția)