avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Să schimbăm împreună legea Principalele legi pe care trebuie sa le cunoasca ...
Discuție deschisă în Să schimbăm împreună legea

Principalele legi pe care trebuie sa le cunoasca obligatoriu un roman

:)As dori si eu o lista cu principalele legi pe care trebuie sa le cunoasca obligatoriu un roman(constitutia, codul muncii, codul familiei etc).
:)S-a intrebat cineva cat timp ii trebuie unui om sa invete legile din acea lista(tinand cont de termenii folositi si mai ales de faptul ca un singur cuvant sau semn de punctuatie poate schimba sensul unei propozitii).
:)De ce in cuprinsul legilor nu se folosesc numai expresii clare pentru a se evita interpretarile???
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 20:21, 4 Decembrie 2009
Sa "invete" legile?... Dubioasa indeletnicire...
Dupa parerea mea esential nu este ca o persoana sa aiba la indemana o lista, in primul rand pentru ca notiunea de principal sau important este cu totul conjuncturala. Esential este insa ca orice cetatean sa se informeze inainte de a incheia un anumit act juridic. Nu sa invete, ci sa intrebe pe cineva care stie.
Cat despre claritate, depinde la ce anume va referiti. Gradul de claritate poate diferi de la cititor la cititor.
Atunci cum ramane cu principiul - Nimeni nu se poate prevala de necunoasterea legii.
Pornind de la faptul ca orice articol dintr-o lege poate fi la un anumit moment important am ajuns la concluzia ca legile ar trebui invatate.
In viata trebuie sa iei anumite decizii intr-un timp scurt, iar daca nu cunosti legea si nu poti apela la un ajutor calificat ai toate sansele sa gresesti, deci esential cred ca este ca fiecare sa aiba un minim de cunostinte in domeniu.
Un exemplu de exprimare care cred ca este interpretabila -
www.avocatnet.ro/content/for...
Invatarea de care vorbiti ar insemna ca o persoana sa stie toata legislatia din tara, ceea ce e cu mult peste posibil. Sunt anumite lucruri care trebuie cunoscute, iar nu invatate, in functie de situatia de care persoana se loveste, iar nu pe tot parcursul vietii. Da, uneori e nevoie de decizii rapide si nu se poate amana, dar ma indoiesc ca aceste cazuri sunt numeroase sau ca sunt atat de importante incat necunoasterea legii sa cauzeze consecinte nefaste. Sa ne intelegem, la mine rapid inseamna in secunda doi, nu de pe azi pe maine. Daca o persoana accepta sa semneze un contract, de exemplu, fara sa stie in ce se baga, isi asuma riscul, nu?
Iar in legatura cu topicul indicat nu stiu ce sa zic, primul raspuns incepe cu "mi se pare foarte clar". Tocmai de aceea spuneam ca acest lucru depinde de fiecare persoana.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Examen lichidatori dragandaniel dragandaniel Buna ziua .As dori daca stie cineva sa intru in posesia raspunsurilor la testele grila afisate pe situl UNIPIR .tardcom35@yahoo.com.multumesc (vezi toată discuția)
Reziliere contract de mandat pentru cenzor doina99 doina99 Buna ziua Va rog sa-mi spuneti ce temei legal avem pentru rezilierea contractului d e mandat al cenzorului care face greseli grave in mod ... (vezi toată discuția)
Examen magistratura Ce se mai aude? Era vorba sa se excluda o conditie importanta pentru concursul de admitere in magistratura: media la licenta de 8,50. Pentru ce? Sa intre cat ... (vezi toată discuția)